Iedereen die wie wilt sporten in Beverwijk moet dat ook kunnen

Foto: Pixabay

Een meerderheid van de Beverwijkse gemeenteraad staat positief tegenover het voorgenomen beleid van burgemeester en wethouders, zoals weergegeven in de Sportnota 2016-2019.

Belangrijkste conclusie: Iedereen in Beverwijk die wil sporten, ongeacht of dat individueel is of in clubverband, moet dat kunnen.

Gezondheidsrisico’s
Tijdens de behandeling van de Sportnota onderstreepte CDA-steunfractielid Niele-Goos dit uitgangspunt. Haar fractie gaf aan positief te zijn over de Sportnota 2016-2019 maar plaatste wel een kritische kanttekening bij het beoefenen van sport in het algemeen. Sporten is niet zonder gevaar. Zij wees op het hoge aantal blessures en soms ook ongevallen die hieruit voortvloeien. Dit vraagt blijvend aandacht, ook van de gemeente.

Sociale cohesie
Kinderen gezond houden en in beweging krijgen is een belangrijk doel voor de PvdA. Raadslid Gouma zei hierover dat het niet alleen goed is voor de gezondheid, ‘maar  dat ook de sociale cohesie door sport wordt bevorderd.’. Coalitiegenoten GroenLinks en D66 waren het daarmee eens. Net als de PvdA waren ook zij positief over het voorstel van het college.

De VVD gaf aan het een lastig document te vinden. Het voorstel zou onjuiste gegevens bevatten. Volgens de fractie had dit concreter en beter gekund, maar als geheel keurt de fractie het voorstel niet af.

Nader onderzoek
Op vragen uit de raad heeft wethouder Erol, verantwoordelijk voor de Sportnota, toegezegd te onderzoeken wat in de jaren 2014 en 2015 door de gemeente gedaan is aan sportbeleid. Ook onderzoekt het college de mogelijkheid tot een jaarlijks terugkerend sportevenement.

De raad bespreekt de Sportnota 2016-2019 in de komende raadsvergadering van 30 juni 2016.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen