Proef gratis parkeren Centrum uitgesteld

Foto: Wim Meijer Fotografie

Gratis parkeren in het centrum van Beverwijk zit er voorlopig nog niet in. De proef wordt tot nader order uitgesteld. Dat besluit heeft de gemeenteraad tijdens een extra raadsvergadering genomen.

Samenhang renovatie Centrum
Dat de proef met betrekking tot het gratis parkeren er zou komen stond vast. Nog voor de zomer besloot de raad hiertoe. De bedoeling was dat de start van de proef gelijktijdig zou vallen met de start van de renovatie van het centrumgebied. Omdat deze renovatie echter werd uitgesteld in verband met de te verwachten kostenoverschrijding hebben zes van de zeven fracties in de gemeenteraad uitstel gevraagd van de proef met het gratis parkeren.

Gemengde reacties
Diverse fracties reageerden teleurgesteld over het feit dat de renovatie van het centrum nu vier maanden is opgeschort en meer gaat kosten, maar waren er wel voorstander van om dan ook de proef met het gratis parkeren uit te stellen. Alleen de fracties van Democraten Beverwijk (DB) en VVD waren een andere mening toegedaan. Fractievoorzitter Ferraro (VVD) pleitte er voor de proef desondanks in stand te houden: ‘’Als je echt iets voor de ondernemers wilt doen, dan laat je dit raadsvoorstel  (het oorspronkelijke voorstel dat gratis parkeren mogelijk maakte, red.) in stand.’’

De fracties van GroenLinks, D66, PvdA, CDA en GB stemden voor uitstel, waarmee het gratis parkeren voorlopig van de baan is. Zoals het er nu uitziet zal de renovatie van het centrumgebied in januari 2017 van start gaan, en wellicht gepaard daarmee, ook de start van de proef met het gratis parkeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen