Profielschets nieuwe burgemeester Beverwijk vastgesteld

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Beverwijk gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester. Daarvoor is de mening en de input van inwoners gevraagd. De fractievoorzitters die de zoektocht naar een nieuwe burgemeester begeleiden, kijken terug op een geslaagde eerste stap. Deze stap betreft het vaststellen van de profielschets.

Veldwerk
Om zoveel mogelijk inwoners bij dit proces te betrekken is men via een internetcampagne  uitgenodigd om mee te denken. Daarnaast is de ontmoeting met inwoners op straat van groot belang geweest. Gedurende een dag hebben twee enquêteurs op en rond de Breestraat zoveel mogelijk mensen benaderd met de vraag of zij een online vragenlijst over de nieuwe burgemeester wilden invullen.

Resultaten
Uit de resultaten blijkt dat inwoners grote waarde hechten aan een burgemeester die weet wat er speelt. Bovendien moet hij of zij benaderbaar en sociaal zijn. Tegelijkertijd geven respondenten aan dat Beverwijk door een nieuwe burgemeester op de kaart mag worden gezet. Voor Beverwijk staat toekomstvisie op het gebied van economie en sociale vooruitgang voorop. De profielschets voor de nieuwe burgemeester, inclusief de resultaten uit de online enquête, is beschikbaar via de agenda van de Raad op 25 oktober 2016.

Hoe nu verder?
Op 25 oktober 2016 wordt de profielschets definitief door de raad aan de Commissaris van de Koning aangeboden en vastgesteld. Belangstellenden hebben daarna de gelegenheid zich kandidaat te stellen.

Inwoners die hebben aangegeven op de hoogte willen worden gehouden over verdere ontwikkelingen ontvangen hierover per e-mail bericht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen