Meer dan 500 aanmeldingen zonnepanelenactie Beverwijk

Foto: od IJmond

Dat het zelf opwekken van energie door middel van zonnepanelen goed is voor het milieu is wel bij iedereen doorgedrongen. Dat het echter ook goed is voor de portemonnee is wellicht minder bekend.

Na de drie informatieavonden van het Duurzaam Bouwloket vorige week in Café de Zon, Basisschool de Zeester en de Grote Kerk in Beverwijk is het echter voor veel inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee helemaal duidelijk geworden: zonnepanelen leiden tot een pure win-win-situatie. Een lagere ruim 500energienota en minder belasting voor ons milieu.

De bijeenkomsten kenden een ongekend grote opkomst. Meer dan 500 bezoekers waren aanwezig. In de dagen na de bijeenkomsten gaven bijna 900 inwoners aan interesse te hebben in de aanschaf van zonnepanelen. Meer dan 500 inwoners zijn inmiddels het actietraject ingegaan.

Gedurende de bewonersavonden verschafte het Duurzaam Bouwloket duidelijkheid aan de bewoners van Beverwijk en Wijk aan Zee omtrent zaken zoals terugverdientijden investering, optimale dakligging, btw-teruggave en de voordelen van deze inkoopactie. Meer informatie hierover is ook te vinden op www.duurzaambouwloket.nl/actiebeverwijk.

(foto: od IJmond)

Duurzame Beverwijkers
Met de hoge opkomst bij de bewonersavonden en de hoeveelheid aanvragen die binnenstromen kijkt gemeente Beverwijk trots naar haar inwoners, die de stap in de richting van duurzaamheid samen nemen.

Regionale aanbieders
Met deze actie biedt een collectief van regionale zonnepanelenleveranciers Greeny Bros., Solar Store en Visser Elektrotechniek inwoners de mogelijkheid om zonnepanelen in te kopen en te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Wie zich aanmeldt ontvangt een aanbod op maat, waarbij geheel vrijblijvend en gratis één van de specialisten langskomt voor vakkundig advies. Tevens kan men met dit aanbod de btw terugvragen bij de belastingdienst. Dit wordt binnen deze actie gratis verzorgd door een administratiekantoor.

Deelname nog steeds mogelijk
Wie interesse heeft in de zonnepanelen-actie kan zich nog tot 23 april 2017 vrijblijvend inschrijven via www.duurzaambouwloket.nl/actiebeverwijk. Het actietraject gaat direct van start na inschrijving. De actie geldt ook voor wie woonachtig is in de Heemskerkse Broekpolder.

Reacties

article
30541
Meer dan 500 aanmeldingen zonnepanelenactie Beverwijk
Dat het zelf opwekken van energie door middel van zonnepanelen goed is voor het milieu
https://beverwijk.nieuws.nl/gemeente/20170306/meer-dan-500-aanmeldingen-zonnepanelenactie-beverwijk/
2017-03-06T09:55:43+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2017/03/06095414/zonnepanelen-Grote-Kerk.jpg
od IJmond, zonnepanelen
Algemeen, Gemeente