Afvalpassen voor toegang afvalbrengstations Velsen en Beverwijk

Foto: HVC

Even dachten we er vanaf te zijn: de afval pas. Dus niet! Vanaf 26 juni kun je alleen nog toegang krijgen tot de HVC afvalstations met een nieuwe afvalpas.

Inwoners van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen met oude ReinUnie passen ontvangen deze week (19 t/m 23 juni) een nieuwe afvalpas. De afvalpas biedt toegang tot de afvalbrengstations in Beverwijk én Velsen en vervangt de oude ReinUnie pas.

Vanaf maandag 26 juni gaan de slagbomen bij de afvalbrengstations alleen nog maar open met de nieuwe afvalpas. Grof afval kan van maandag tot en met zaterdag worden weggebracht.

Registratiegegevens afvalpas
Alleen bezitters van een geldige afvalpas worden toegelaten tot het afvalbrengstation. De nieuwe afvalpas heeft een ingebouwde chip, voorzien van een unieke code. Deze is gekoppeld aan een straat en huisnummer. Op de afvalpas zelf staan geen persoonsgegevens opgeslagen. De chip in de afvalpas registreert het bezoek aan het afvalbrengstation. Deze gegevens worden alleen gebruikt om het aantal afvalstortingen aan de gemeente te kunnen rapporteren. Voor meer informatie over de werking van uw afvalpas verwijzen wij naar de privacy verklaring (https://www.hvcgroep.nl/privacy)

Wat is grof afval?
Bij het afvalbrengstation kan grof afval worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking, oude smartphone, kapotte apparaten of meubilair. De materialen van het grof afval zijn waardevol en dienen als grondstoffen voor nieuwe producten. Spullen die herbruikbaar zijn kunt u inleveren bij het kringloopbedrijf Noppes op het afvalbrengstation.

Gratis aanhangwagen
Binnenkort start HVC met een gratis aanhangwagenservice. U kunt dan een aanhangwagen lenen om grof afval naar het afvalbrengstation te brengen.

Locaties afvalbrengstations:

  • Velsen: Amsterdamseweg 10, Velsen-Zuid
  • Beverwijk: Binnenduinrandweg op het BUKO bedrijventerrein, Beverwijk
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen