Kinder-‘Samenloop voor Hoop’ brengt ruim vierduizend euro op voor KWF Kankerbestrijding

Foto: Wim Meijer Fotografie

De eerste Samenloop voor Hoop in Beverwijk is uitgemond in een enorm succesverhaal. Vierentwintig ploegen, ruim 450 deelnemers aan de 24-uursestafette, 75 deelnemer(tje)s aan de kinderloop, en dat alles resulterend in een bedrag van € 57.146,37 voor KWF Kankerbestrijding.

José Schelvis, initiatiefneemster van het eerste uur kan, samen met al de vrijwilligers die zij op de been gekregen heeft en met al die enthousiaste deelnemers terugkijken op een super geslaagd evenement. Weliswaar was gedurende de voorbereiding al duidelijk geworden dat iedereen tot in de tenen gemotiveerd was om er een succes van te maken, toch was het zaterdagochtend nog even schrikken toen, voor het eerst sinds vele weken, de regen met stromen uit de lucht viel. Gelukkig bleek het een schijnbeweging van Moeder Natuur, want rond het middaguur klaarde het op en bleef het vervolgens de volle 24 uur nagenoeg droog.

Al  € 40.000,- vóór de start
Het succes van de Beverwijkse editie van de Samenloop tekende zich vorige week al af, toen na het concert van Marco Bakker en The Voice Company in de St. Agathakerk bleek dat er inmiddels al ruim € 17000,- was binnengekomen aan opbrengsten voor KWF. En dat bleek nog maar het begin. Op zaterdagochtend, nog voordat de loop van start ging, was de teller de veertigduizend euro al gepasseerd.

Acties van teams 
En daar kwam nog veel meer bij, dankzij de deelnemende teams die op het evenemententerrein allemaal een eigen kraam hadden waar zij allerlei acties organiseerden en dingen verkochten. Schilderijtjes, knuffeldieren, handgemaakte kaarsen gingen grif van de hand. Ook de bloemen van Team De Duinroos bleken een schot in de roos (vooral gedurende de indrukwekkende kaarsenceremonie). En verder werd er ook geld binnengehaald metspelletjesvariërend van grabbeltonnen tot de de veschrikkelijke electrische spiraal die door Team Yvette werd ingezet. Kinderloop
Dat de uiteindelijk eindstand uitkwam op het onwaarschijnlijke bedrag van ruim zevenenvijftigduizend euro is mede te danken aan de kinderloop, die op zondagochtend werd gelopen door zo’n 75 basisschoolleerlingen uit de groepen 5 tot en met 8. Niet alleen liepen zij gedurende 24 minuten een aantal rondes over het evenemententerrein, ook hadden de kinderen met allerlei acties geld ingezameld. Het resultaat: een prachtige € 4217,95 dat mede te danken was aan de medewerking van de tweedejaars studenten Pedagogisch werk en Onderwijsassistent van het Nova College in Beverwijk. Zij hielpen bij het organiseren van de kinderloop en begeleidden de kinderen ook gedurende de loop.

De tweedejaars studenten Pedagogisch werk en Onderwijsassistent van het Nova College in Beverwijk.

Tot over 2 jaar
De kinderloop was een van de laatste onderdelen van de eerste Beverwijkse Samenloop voor Hoop. Een Samenloop die gewoon niet mooier kon verlopen en die schreeuwt om een vervolg. Als het aan José Schelvis ligt zal die er zeker komen. Alleen zal men wel moeten wachten tot 2019. De regel van het KWF is dat een gemeente slechts eenmaal per twee jaar een Samenloop voor Hoop mag organiseren. In ieder geval is er dan genoeg tijd om er in 2019 iets nòg mooiers van te maken, al lijkt dat een ondoenlijke opgave.

Foto’s Kinderloop
Hadden we gisteren al een uitgebreide fotoserie van de eerste dag van de Samenloop, vandaag een uitgebreide foto-impressie van de Kinderloop, inclusief de warming-up. Alle foto’s zijn vrij downloadbaar. Klik op de foto en je krijgt een grotere versie in beeld die je kunt downloaden. Veel kijkplezier en tot 2019! 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen