Gemeente Beverwijk start met controles op illegale afvalstort

Foto: Gemeente Beverwijk

Gemeente Beverwijk ontvangt dagelijks meldingen van overlast met betrekking tot afvaldumpingen bij de ondergrondse containers.

Inmiddels heeft de gemeente haar handen vol aan het opruimen van dit illegaal gestort afval. Daarom gaan de gemeente Beverwijk, HVC en de Omgevingsdienst IJmond vanaf vandaag, 23 oktober, controles uitvoeren op illegaal gestort afval. Met name afval afkomstig van ondernemers wordt in de gaten gehouden.

Vijf locaties
Hiervoor zijn vijf locaties aangewezen in de winkelgebieden, waar veel afval wordt gedumpt door ondernemers, maar ook door inwoners: Plantage, Kloosterstraat, Schans, Baanstraat en Vennelaan. Is afval onjuist aangeboden door een ondernemer of inwoner, dan volgt een boete. Boetes kunnen variëren van 90 tot 140 euro.

Afvalverwerkingscontract
Ondernemers zijn verplicht om voor bedrijfsafval een afvalverwerkingscontract af te sluiten en horen geen bedrijfsafval weg te gooien in de ondergrondse container. De gemeente en Omgevingsdienst IJmond gaan controleren of de ondernemers in bezit zijn van een afvalverwerkingscontract. Zijn ze dit niet, ook dan volgt er een boete.

“Een schone omgeving maken we namelijk met elkaar; bewoners, ondernemers en gemeente Beverwijk. Iedereen heeft een verantwoordelijkheid om de buurt schoon en leefbaar te houden”, aldus de gemeente, die hoopt dat inwoners en ondernemers afvaldumping bij de ondergrondse containers in de gaten gaan houden. Op het moment dat er afval wordt gedumpt kan er gebeld worden naar 0251-256 256 of een melding worden gemaakt op verbeterdebuurt.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen