VVD met minimaal verschil van 18 stemmen grootste in Beverwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeenteraadsverkiezingen in Beverwijk hebben zelden een zo spannende ontknoping gekend: slechts 18 stemmen maakten het verschil tussen de VVD en Groenlinks, de nummers 1 en 2

D66, vier jaar geleden nog met 6 zetels de grootste partij in Beverwijk, eindigde nu op de 3e plaats met 4 zetels. Partij van de Arbeid en CDA eindigden beide met 3 zetels. Het meest teleurstellend pakten de gemeenteraadsverkiezingen uit voor Gemeentebelangen, vier jaar geleden nog goed voor 4 zetels, nu teruggebracht tot een eenmansfractie.

Exitpoll Radio Beverwijk
Voor de luisteraars van Radio Beverwijk was de uitslag, zoals Burgemeester Martijn Smit die gisteren laat op de avond bekend maakte, redelijk verrassend. Uitgaande van de exitpoll van de lokale omroep leek het er ’s avonds rond 22.00 uur nog op dat D66 de grootste zou blijven. Dat pakte dus toch even anders uit. Verder zat de regionale radio-omroep met zijn geprognosticeerde uitslag overigens opvallend dicht bij de uiteindelijke uitslag.

Voorlopige uitslag
Hieronder de ‘voorlopige’ uitslag met daarnaast de exitpoll van Radio Beverwijk en de zetelverdeling na de verkiezingen van 2014.Nog niet definitief
De uitslag, zoals die gisteravond bekend werd, kan nog altijd iets veranderen. Volgens burgemeester Smit praat je dan wel over kleine verschillen, maar met een verschil van slechts 18 stemmen tussen de nummers 1 en 2 is het toch nog even afwachten in hoeverre de definitieve uitslag van vrijdag a.s. nog invloed kan hebben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen