Beverwijkse Jongerenlintjes 2018 uitgereikt door Burgemeester Martijn Smit

Foto: Oranjevereniging Beverwijk

Op  vrijdagmiddag 20 april heeft de Burgemeester van Beverwijk Martijn Smit namens de Oranjevereniging Beverwijk jongerenlintjes uitgereikt aan Max Volmer en Phil Brantjes in het BHK gebouw aan de Groenelaan te Beverwijk.

Ter gelegenheid van Koningsdag geeft de Oranjevereniging Beverwijk een lintje aan jongeren uit Beverwijk en omgeving die zich met bijzondere prestaties hebben onderscheiden, of zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Het is een blijk van waardering voor deze jongeren en tevens een aanmoediging om verder te gaan met het goede werk maar ook een voorbeeld voor andere jongeren.

Het is dit jaar voor de vierde keer dat de Oranjevereniging Beverwijk deze onderscheidingen uitreikt aan de vooravond van Koningsdag. Voor Martijn Smit was het de eerste keer als burgemeester van Beverwijk.

De bijeenkomst werd geopend door de nieuwe voorzitter Mw. Carli Bilars, die na 12 jaar bij het bestuur van de Koninklijk Bond van oranjeverenigingen nu de Oranjevereniging Beverwijk is komen versterken. Na een welkom aan alle aanwezigen gaf ze al vrij vlot woord over aan de burgemeester van Beverwijk Martijn Smit.

Max Volmer
Als eerste ontving de bijna 18-jarige Max Volmer de onderscheiding. Max was totaal niet op de hoogte dat hij een lintje zou krijgen en werd dus met valse informatie naar het BHK gebouw gelokt. Daar hoorde hij van zijn nominatie. Max is autistisch en dyslectisch. Als gevolg daarvan trok hij zich veel terug achter zijn PC en sloot zich af van de buitenwereld. Nadat hij in contact kwam met Stichting Welzijn Beverwijk en daar ging meedraaien ontwikkelde hij zich tot een praktische ICT’er die allerlei zaken op het gebied van internet kan oplossen. Daarnaast richt hij voor de stichting ook op allerlei zaken op het gebied van elektriciteit.

Door zijn autisme kon Max zich niet goed aanpassen in een standaard leeromgeving. Evenwel deze handicap heeft hij bij Stichting Welzijn Beverwijk gebruikt om anderen met dezelfde soort problemen te helpen, aangezien hij precies weet hoe dat is. Inmiddels is hij nu werkzaam in de bouw en heeft de opleiding toch weer hervat. Hij is bezig met vervolg van de eerste opleiding, waardoor hij straks een volwaardig monteur zal zijn. Een prachtig voorbeeld voor anderen en dat is echt een lintje waard.

Phil Brantjes
De 17-jarige Phil Brantjes ontving als tweede een lintje. Phil speelt op het hoogste niveau waterpolo, onder andere in Jong Oranje tot 17 jaar. Om goed waterpolo te spelen moet je veel kracht  hebben. Dat betekent dus 4 dagen per week trainen, en dat allemaal naast zijn opleiding HAVO. Dat betekende vaak studeren onder het reizen van en naar Zeist, en soms afwezig van school op woensdagen als hij moest trainen. Dit gebeurde overigens steeds in goede overeenstemming met het Kennemer College en de schoolinspectie.

Uiteindelijk heeft Phil zijn HAVO-diploma gehaald, terwijl hij in diezelfde periode ook op het hoogst bereikbare niveau in Nederland speelde, meerdere malen Nederlands Kampioen werd en meedeed aan het Europees Jeugdkampioenschap kwalificatie toernooi in Oostenrijk.

Deze inzet, de combinatie van studie en sporten op het hoogste niveau, de getoonde discipline en het doorzettingsvermogen zijn zonder meer bewonderenswaardig. Phil speelt nog steeds waterpolo in de eredivisie en na de zomer gaat hij zijn studie vervolgen aan het Joh. Cruyff Academy.

Reacties