College geeft groen licht voor extra lokalen De Zeearend

Foto: Google maps

Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders groen licht gegeven voor het plaatsen van vijf extra leslokalen op de huidige locatie van de speciale basisschool De Zeearend.

Naast regulier onderwijs krijgen de kinderen extra ondersteuning zoals fysiotherapie, logopedie, speltherapie. De school heeft afgelopen voorjaar aangegeven te weinig ruimte te hebben om de lessen goed te laten verlopen. Daarom willen ze de huidige locatie met vijf tijdelijke noodlokalen uitbreiden.

Lokalen klaar vóór start Bouwstad
De vijf noodlokalen worden begin augustus geplaatst. De werkzaamheden zijn klaar voordat op 27 augustus Bouwstad van start gaat. De uitbreiding is vooral bedoeld om de huidige leerlingen van goed onderwijs te voorzien. Wel stromen er na de zomer 19 leerlingen in vanwege de sluiting van de Antoniusschool in Castricum.

De gemeente vindt het plaatsen van noodlokalen op een andere locatie dan naast de school geen goede optie. Het is belangrijk dat de kinderen dicht bij het schoolgebouw van De Zeearend hun plek vinden. Zodat ze gebruik kunnen maken van het schoolplein en andere zorgvoorzieningen binnen de school. Daarom worden de vijf noodlokalen op het grasveld direct naast de school geplaatst. Het wordt zo geplaatst dat het gebruik van het naastgelegen grasveld niet wordt belemmerd. De voetbaldoeltjes en de bomen blijven gewoon staan. Ook het voetpad naast het grasveld blijft bestaan.

De gemeente is zich bewust van de zorgen die de buurt heeft over de verkeersbewegingen in de wijk. De gemeente houdt dit goed in de gaten en zal indien nodig passende maatregelen nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen