Inwoners Wijk aan Zee gaan zèlf dorpsweide beheren.

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vrijdagmiddag 3 augustus heeft wethouder Brigitte van den Berg namens de Gemeente Beverwijk getekend voor de overdracht van het beheer van de dorpsweide van Wijk aan Zee aan de Stichting Behoud Dorpsweide.

“In Wijk aan zee geen NIMBY’s, maar juist de verantwoordelijkheid voor hun eigen ‘achtertuin!’, aldus Brigitte van den Berg op haar Facebookpagina. (NIMBY staat voor ‘Not in my back yard’ en is een begrip uit de ruimtelijke ordening om aan te duiden dat veel mensen wel gebruik willen maken van voorzieningen, maar er geen hinder van willen ondervinden, red.)

Met de ondertekening is het beheer, onderhoud en exploitatie van de Dorpsweide vanaf dit jaar ondergebracht bij de Stichting Behoud Dorpsweide. Deze verandering van beheersvorm is vastgelegd voor proefperiode van twee jaar.

Inwoners Wijk aan Zee meer zeggenschap over gebruik Dorpsweide
Hiermee geeft de gemeente Beverwijk de inwoners van Wijk aan Zee meer zeggenschap over het gebruik over hun Dorpsweide. De stichting pakt de rol van intermediair tussen de verschillende gebruikers op. Zowel de gemeente als de stichting hopen dat hiermee de communicatie tussen de gebruikers efficiënter verloopt.

Eind 2019 wordt het project geëvalueerd om te kijken of het beide partijen bevalt en we de beheersvorm willen formaliseren. De noodzakelijke wet- en regelgeving zoals het afgeven van vergunningen voor evenementen blijft via de gemeente lopen.

 

Reacties

article
46822
Inwoners Wijk aan Zee gaan zèlf dorpsweide beheren.
Vrijdagmiddag 3 augustus heeft wethouder Brigitte van den Berg namens de Gemeente Beverwijk getekend voor
https://beverwijk.nieuws.nl/gemeente/20180804/inwoners-wijk-aan-zee-gaan-zelf-dorpsweide-beheren/
2018-08-04T09:04:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2018/08/04090356/5I5A3045-dorpsweide.jpg
dorpsweide, Wijk aan Zee
Gemeente, Nieuws