Bent of kent u een mantelzorger? Dan ligt er een cadeautje klaar!

Foto: Pixabay

Gemeente Beverwijk wil mantelzorgers bedanken voor hun inzet en goede zorgen in de vorm van een VVV-cadeaubon

Mantelzorg is het langdurig, onbetaald zorgen voor een naaste. Dit kan een familielid zijn, maar ook een buurvrouw of een vriend. De zorg lijkt vaak vanzelfsprekend, maar gaat verder dan de gebruikelijke hulp die we elkaar geven. Mantelzorg is onmisbaar! De gemeente wil mantelzorgers ook dit jaar bedanken voor hun inzet en goede zorgen. Mantelzorgers kunnen daarom een VVV-cadeaubon van € 25 aanvragen.

Aanvragen
De mantelzorgwaardering kan van 26 augustus t/m 31 december 2019 worden aangevraagd. Aanvragen kan digitaal via: www.beverwijk.nl/mantelzorgwaardering. Als dit niet lukt, is het mogelijk om een aanvraagkaart in te zenden. De gemeente verstuurt begin september een huis-aan-huis brief met informatie over de mantelzorgwaardering inclusief een aanvraagkaart met antwoordenvelop.

De voorwaarden voor de mantelzorgwaardering staan vermeld op de website en op de aanvraagkaart. Voldoet u hieraan, dan wordt de cadeaubon eind januari 2020 per post verstuurd. Vragen over de mantelzorgwaardering kunt u stellen aan We(l)doen/MaatjeZ, via telefoonnummer 0251 300333 of via [email protected].

Informatie en advies
Ook al zorgt u met liefde voor een ander, soms is een beetje ondersteuning zeer welkom. De consulenten van MaatjeZ helpen mantelzorgers om hun belangrijke werk vol te houden. Zij kunnen informatie geven over praktische zaken zoals vergoedingen en toeslagen en weten de weg naar ondersteuning als de zorg te zwaar wordt. Meer informatie over mantelzorg en de ondersteuning van MaatjeZ kunt u vinden op www.maatjez.nl.

Gezocht: vrijwilligers voor het belteam
Voor het verwerken de aanvragen en het eventueel nabellen van de mantelzorgers die in aanmerking komen voor de waardering is We(l)doen/MaatjeZ nog op zoek naar vrijwilligers. Staat u graag mensen te woord en bent u geïnteresseerd in hun situatie? Kijk dan voor meer informatie op: https://weldoenijmond.nl/vacature/vrijwilliger-belteam-mantelzorgwaardering.

'

Reacties

article
59890
Bent of kent u een mantelzorger? Dan ligt er een cadeautje klaar!
Gemeente Beverwijk wil mantelzorgers bedanken voor hun inzet en goede zorgen in de vorm van
https://beverwijk.nieuws.nl/gemeente/20190903/bent-kent-mantelzorger-dan-ligt-er-cadeautje-klaar-2/
2019-09-03T10:32:59+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2019/09/03103246/zorghanden-pixabay-715x408-915x518.jpg
mantelzorger
Gemeente, Sport en Gezondheid