Velsertunnel na 9 maanden weer geopend

Vandaag, notabene op ‘Blue Monday’ 16 januari, werd eindelijk de Velsertunnel weer geopend. Na een ingrijpende renovatie, die maar liefst 9 maanden duurde en het lieve sommetje van 105 miljoen euro kostte, kon eindelijk het autoverkeer weer ongehinderd gebruik maken van deze super-belangrijke verbinding onder het Noordzeekanaal.

Een bijzondere gebeurtenis die ook bijzonder moest worden gevierd. Zestig jaar geleden was het Koningin Juliana die de Velsertunnel in gebruik nam door een lint door te knippen en daarmee groen licht te geven voor een optocht van bedrijfswagens. Dit jaar nam Minister Schultz van Hagen (Minister van Infrastructuur en Milieu) deze taak voor haar rekening. Dit keer geen lint, maar een startpistool. Na eerst alle bij de renovatie betrokken instanties en de pers te hebben toegesproken mocht de minister het startschot geven voor een optocht van 60 oldtimers door de Velsertunnel,

Terwijl de meeste leden van de pers de stoet volgde met een grote touringcar volgde 251tv het voorbeeld van Minister Schultz, nam ook plaats in een van de oldtimers en maakte de volgende filmimpressie.

Meer 251tv-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTubeFacebookTwitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen