Camoufleer jezelf op De Baak!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een verrassende nieuwe belevenis voor kinderen bij Kinderboerderij De Baak in Beverwijk: Zoek dieren met een schutkleur en wordt ook zelf in een schutkleur geschminkt.

Verborgen dieren
Woensdagmiddag 23 maart gaan ze in park Westerhout van 14.00 tot 16.00 uur speuren naar ‘verborgen’ dieren. En niet zomaar verborgen dieren, maar dieren met een schutkleur! De kinderen kunnen dan ervaren hoe lastig het is om een diertje te ontdekken dat dezelfde kleur heeft als zijn omgeving.

Schmink en schutkleding
Dat een ‘schutkleur’ ook bij mensen werkt kunnen ze ook zelf meemaken. Want deze middag verstoppen niet alleen de dieren zich, maar ook de kinderen (die dat leuk vinden) worden voorafgaand aan de speurtocht in camouflagekleuren geschminkt. En kinderen die helemáál ‘onvindbaar’ willen zijn mogen ook in kleding komen met natuurtinten, zodat ze in het bos niet opvallen.

Na afloop kunnen de nieuwe bewoners van de Baak in de educatieruimte bewonderd worden, deze meesters in camouflage geven het goede voorbeeld! Deelname is gratis en iedereen is welkom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen