55+

Peuters op bezoek bij opa’s en oma’s van Westerheem

Foto: SWB

Op donderdag 27 oktober zijn kinderen van Peuterspeelzaal ‘t Zeepaardje, onderdeel van Stichting Welzijn in Beverwijk, op bezoek geweest bij een aantal bewoners van Westerheem.

Voor altijd jong
Westerheem is een verzorgingstehuis in Heemskerk waar senioren zowel zelfstandig kunnen wonen als verzorgd of verpleegd kunnen worden. In het kader van het thema van de Kinderboekenweek “(Opa’s en Oma’s) Voor altijd jong”  besloot pedagogisch medewerkster Margriet van der Lubbe van ‘t Zeepaardje om bij een verzorgingstehuis langs te gaan. Het plan om met een groep peuters naar Westerheem te gaan werd daar enthousiast ontvangen.

Kleuren, zingen, voorlezen en spelletjes doen
Jenny Dijkhuizen, medewerkster van Westerheem, zorgde voor de aankleding en de gezellige sfeer in de huiskamer; slingers, ballonnen, spelletjes, bellenblaas, limonade, koekjes en snoepjes stonden allemaal klaar. Daarnaast hadden de peuters ook zelf ook spelletjes en boekjes meegenomen van de peuterspeelzaal.

Samen met de opa’s en oma’s van Westerheem werd er gekleurd, gezongen, voorgelezen en werden er spelletjes gespeeld en genoten zowel de peuters als de senioren van deze bijzondere ochtend.

Voor herhaling vatbaar
Om praktische redenen konden niet alle peuters van ’t Zeepaardje mee. Daaro was dit keer gekozen voor de donderdaggroep. Maar het uitje is zeker voor herhaling vatbaar. En om zoveel mogelijk peuters en senioren zo’n leuke ochtend te bezorgen zal de volgende keer een andere groep van de peuterspeelzaal  het verzorgingstehuis bezoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen