De bouwstad dagen zijn mijn lievelingsdagen van het jaar!

Foto: Wouter van Bijsterveld

Overal in de regio wordt binnenkort weer door basisschoolkinderen getimmerd, gezaagd en gebouwd!  Bouwstad Meerestein is een van die bouwplaatsen waar van 28 tot en met 31 augustus 2017 hard wordt gewerkt.

De bouwactiviteit is bedoeld voor jeugd van 6 tot en met 12 jaar. En het mag nog zo leuk zijn om ‘al’ twaalf jaar oud te zijn, het feit dat je daarna het bouwen aan de ‘jonkies’ moet overlaten voelt toch als spijtig.

Hier een kort verslag van Wiebe, 1 van de vele enthousiaste huttenbouw-deelnemers, die het bouwspektakelvoor de laatste keer gaat meemaken. :

Ik ben Wiebe…
Ik ben Wiebe en ik zit in groep 8. Dit is mijn laatste jaar dat ik mag meedoen aan de huttenbouw. Daarna wil ik zeker gaan begeleiden. Ik ben een echt huttenbouwkind. Ik hou thuis ook van klussen en bouwen en maak van alles. Ik verzin bijna elke week wel iets anders. Zoals een zeepkist, een vlot, een knikkerbaan, een katapult voor waterballonnen, een hondenhok voor de juf, een plantenbak voor de Albert Heijn moestuintjes, heel veel vogelhuisjes, een gitaar, een gereedschapskist, een air-hockeytafel en nog veel meer. Het allerleukst vind ik toch altijd het huttenbouwen. Ik doe hieraan al mee vanaf het eerste jaar. Het is altijd leuk en gezellig en ik ga elke avond terug naar mijn hut om nog even te kijken.

Ongeluk
Vier jaar geleden gebeurde er alleen een ongeluk bij mij. Ik sprong van mijn hut af, zo een spijker in mij voet! Ik schrok, maar de pijn viel nog mee. Ik werd naar de EHBO gebracht en mijn voet werd in een teiltje water met soda gezet. Daarna ben ik verder gaan bouwen. Gelukkig zonder al te veel pijn. Alleen ‘s nachts had ik wel heel veel pijn. Mijn voet klopte en ik moest erg huilen. Pas na een heel aantal dagen was de pijn echt weg. Al met al heb ik erg geluk gehad, sommige kinderen moet door een spijker in hun voet naar het ziekenhuis.

Inlegzool van ontbijtkoekblik
Mijn vader en moeder vonden dit zo vervelend dat ze het volgende jaar op zoek gingen naar een oplossing. Aan mijn handige opa vroegen we of hij een oplossing kon verzinnen. Hij maakte inlegzolen van een ontbijtkoekblik… Dat jaar liep ik bij de huttenbouw met schoenen die een paar kilootjes zwaarder waren. Geen spijkers meer in mijn voet, maar ook erg onhandig lopen.

Zooltjes van kevlar
Mijn vader en moeder zagen hier toekomst in en bedachten een plan om van kevlar (hetzelfde materiaal als van een kogelvrijvest) op maat knipbare zooltjes te maken. Die zooltjes verkopen ze via VeiligeVoeten.nl . Nu, 3 jaar later, gaat iedereen van mijn huttenbouw groep met deze zooltjes in hun schoenen naar de huttenbouw. Zo hoeven we ons geen zorgen meer te maken over spijkers in onze voet en kunnen we nóg meer plezier maken bij mijn lievelingsactiviteit!

Ik hoop dat we allemaal een veilige en fijne bouwstad hebben,

Wiebe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen