Heel Heemskerk loopt hard tijdens 37e Marquetteloop

Vandaag stond Heemskerk voor de 37e keer in het teken van de Marquetteloop, een hardloopwedstrijd waar van jeugd tot senioren aan de start verschijnt voor ieder zijn/haar persoonlijke topprestatie.

(tekst en foto’s: Wim Meijer / filmimpressie: Bart Bosch – RTV IJmond)

Tata Kids of Steel Run
Hoofdnummer van de Marquetteloop is dan weliswaar traditioneel de 21 kilometer, inmiddels lijkt toch de focus van deze de Heemskerkse loop zich steeds meer te verleggen naar de kortere afstanden, en met name de jeugdlopen die onder de naam ‘Tata Kids of Steel Run’ een hoofdnummer op zichzelf zijn geworden.Jeugdlopen en ‘I Run 2B Fit’
Ook vandaag meldden zich weer ruim 700 kinderen, al dan niet met ouders, aan de start na Sporthal Marquette. De eerste start, om 10.15 uur was voor de aller jongsten (tot en met 7 jaar). Een half uur later was het de beurt aan de jeugd van 8 tot en met 12 jaar. En weer twintig minuten later klonk het startschot voor de jeugdige lopers die de basisschool zijn ontgroeid, en zich vast mochten bijten in 3,3 kilometer. Onder deze categorie een grote groep deelnemers van het Kennemer College, die de loop voltooiden als onderdeel van het project ‘I Run 2b Fit’. Langere afstanden
Na de jeugd was het de beurt aan de ‘big guys and girls’ die lòs mochten op de 7 (428 deelnemers), de 14 (116 deelnemers)  of de 21 (126 deelnemers) kilometer, wat het totaal aantal deelnemers aan de Marquetteloop bracht op ruim 1400.

Veertienhonderd man/vrouw die een supersportief evenement beleefde en ronduit perfecte hardloopomstandigheden, niet te warm en niet te koud, en met een super-enthousiast publiek langs de route en vooral aan de finish.Kortom een evenement dat ongetwijfeld ook weer een 38e editie tegemoet kan zien.

Uitgebreide (downloadbare) fotoserie morgen op Heemskerk.Nieuws.nl
Bij de loop was collega Bart van RTV IJmond aanwezig. Hij maakte bovenstaande filmimpressie. Morgen Op Heemskerk- en Beverwijk.Nieuws.nl een uitgebreide foto-impressie met circa 150 (downloadbare) foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen