Voorwerpen knutselen uit IJzertijd in Museum Kennemerland

Boerderijen uit de IJzertijd (Archeon)
Boerderijen uit de IJzertijd (Archeon)
Foto: Wikipedia/Claudia Thunnissen

Op zondagmiddag 24 februari kan de jeugd in Museum Kennemerland voorwerpen knutselen die alles te maken hebben met de IJzertijd. Dit gebeurt onder begeleiding van kunstenaar Maud van Gool.

Met elkaar worden allerlei gebruiks- of siervoorwerpen, speelgoed of kunstwerken uit de IJstijd gemaakt. De kinderen mogen zelf bepalen wat ze maken en wat voor materialen ze gebruiken, bijvoorbeeld wol, vlastouw, takken, klei, kiezels, gedroogde bonen en zaden, (imitatie)bont en linnen.  Bij het knutselen worden de kinderen begeleid door Maud van Gool, die als kunstenaar verbonden is aan Studio O.

Vanzelfsprekend mogen de kinderen na afloop hun werkstuk mee naar huis nemen.

Terwijl de kinderen deze middag aan het knutselen zijn kunnen ook de eventueel meekomende ouders zich prima vermaken in het museum, waar op dit moment de tentoonstelling ‘Zo vierden we feest in Kennemerland’ te zien is.

Tijdens het knutselen wordt er ook aan de kinderen verteld hoe het was om in de  IJzertijd te leven. Ook wordt er met elkaar gekeken in het museum wat er allemaal voor moois uit de IJzertijd te zien is.

  • Doelgroep: De middag is bestemd voor kinderen van 6 – 12 jaar.
  • Tijd: 13:15 uur gaan de  deuren open / start activiteit om 13:30 uur. Einde rond 15:30 uur
  • Kosten: € 5  inclusief drinken en een koek.
  • Aanmelden: via: [email protected]l (met vermelding van voor-  en achternaam en  geboortedatum)
  • Locatie: Museum Kennemerland  is gelegen aan het  Westerhoutplein 1, net  buiten het centrum van  Beverwijk. De ingang van het museum vind je aan de zijkant van het gebouw: Noorderwijkweg 2A.
  • Informatie: Voor meer informatie www.museumkennemerland.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen