Initiatief Tata Steel en Alliander met groene superkarts

Foto:

Het team van het Felisenum Gymnasium uit Velsen-Zuid heeft dit jaar de First Electro League kartcompetitie gewonnen. Leerlingen van negen scholen uit heel Nederland nemen het in deze duurzame raceklasse tegen elkaar op in zelfgebouwde elektrisch aangedreven superkarts. De First Electro League is een initiatief van Tata Steel en Alliander om scholieren op een aansprekende en uitdagende manier te laten ervaren hoe leuk het is om met techniek te werken. De competitie maakt deel uit van een reeks onderwijsprogramma’s waarin scholen en bedrijven samenwerken om techniek te promoten onder jongeren.

Sleutelen en sponsoring
Tijdens de First Electro League moeten de leerlingen laten zien dat ze van alle markten thuis zijn. De teams worden niet alleen op raceprestatie beoordeeld, maar ook op sponsorwerving, veilig werken en hun externe communicatie. Centraal staat het bedenken en doorvoeren van verbeteringen om de prestaties van de elektrische karts naar een hoger niveau te tillen.  

Groen racen
De elektrisch aangedreven superkarts hebben een aerodynamisch bodywork, hoogwaardige schijfremmen en een geavanceerde ophanging. Ze kunnen een snelheid van 80 km/uur halen. Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor de veiligheid van de coureurs. De karts zijn uitgerust met zespuntsgordel, noodstop, rolbeugel en een achteruit.

Eindklassement en deelnemers

1. Felisenum Gymnasium uit Velsen-Zuid

2. Technisch College Velsen

3. Team van de Academy van Tata Steel

Overige deelnemers waren het Drenthe College uit Emmen, het Kennemer College uit Heemskerk, het ROC Amsterdam, het Radius College uit Breda, het Friesland College uit Heerenveen en het Nova College uit Beverwijk. 

Partners
De First Electro League is een initiatief van Tata Steel en Alliander, ondersteund door HyTruck, MS Kart en de Techniek Campus Engineering en Materials.