Weekendtip: Bezoek zondag Fort Veldhuis!

Op zondag 13 juli om 14.00 uur is er in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis op de grens van Heemskerk en Zaanstad, een presentatie over Art Starrat, de bommenrichter van de Amerikaanse B-17 bommenwerper met de nickname “No balls at all” die op 24 februari 1944 bij Vijfhuizen een noodlanding maakte. Dit is een unieke presentatie waarin Art Starratt zelf zijn verhaal over zijn oorlogservaringen doet, in een door Frits en Janny Herfst bewerkte video. Dit is een zeer uniek human interest verhaal.

De spreekster Jannie Herfst

Jannie Herfst is verbonden aan onze zuster Stichting Crash 40-45 in Aalsmeerbrug. Zij behartigd bij deze Stichting de PR zaken. Jannie Herfst heeft voor deze presentatie contact gehad met Art Starrett, voor hij in 2012 overleed.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

zosftoa8cb8xea9pashn9nvi6

Fort Veldhuis

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

uiw9wtnbowrjhdu9czrmej4zt

Bijzonder bezoek

Een bezoek aan Fort Veldhuis op 8 juli is, gezien deze interessante presentatie en de inhoud van het museum, meer dan de moeite waard.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

vvxdx3mz8a23sbwxnzuqqs8tb

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur
Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS  Heemskerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen