Jannie Herfst vertelt over Nederlandse ‘Secret Service’

Foto:

Op zondag 24 augustus is er in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis een lezing over het BBO, het Bureau Bijzondere Opdrachten. Na het debacle van het Englandspiel richtte de Nederlandse Geheime Dienst in 1944 een eigen bureau op dat agenten naar Nederland stuurde om het verzet te ondersteunen. Janny Herfst, medewerkster van zuster Stichting Crash 1940-1945, heeft zich in de achtergronden van dit bureau verdiept en vertelt  de geschiedenis en het wel en wee van enkele agenten. Het is een zeer interessant verhaal waarbij zij de nadruk legt menselijke kant. De lezing begint om 14.00 uur.

De spreekster

Jannie Herfst is verbonden aan onze zuster Stichting Crash 40-45 in Aalsmeerbrug. Zij behartigd bij deze Stichting de PR zaken. Jannie Herfst heeft voor deze lezing geput uit de archieven van onderzoeker Eddy de Roever.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur
Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1

1967 PS  Heemskerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen