Maximale aantal paarden aan de start bij Heemskerkse kortebaan (+ loting)

Foto:

HEEMSKERK – Donderdagmiddag verschijnen 24 paarden aan de start van de Heemskerkse kortebaandraverij. Dat is het reglementair maximale aantal, wat bewijst dat de harddraverij van Heemskerk zeer in trek is in de drafwereld. Het kortebaanprogramma is deze weken overvol, mede door het ingelaste Nederlands Kampioenschap dat zaterdag in Voorschoten wordt verreden. Deze wedstrijd viel op 28 juli door het noodweer letterlijk in het water, en is nu komend weekend in het programma geschoven. De belangstelling voor Heemskerk blijkt er niet minder om: er moesten zelfs vier paarden worden uitgeloot. Ook noodweer hoeft de organisatie niet te vrezen: de weersvooruitzichten zijn prima, al zal het nét niet zo warm worden als de 27° van 2013.

De winnende pikeur van vorig jaar, Aad Pools, komt met Amazing Power en Chaman Rapida. Zijn broer Ruud Pools, die maandag nog de kortebaan van Schagen won, is ook met twee paarden van de partij. Tot de favorieten behoren zonder twijfel de dravers Yankee Attack met pikeur Jan Thijs de Jong, die dit jaar al drie kortebaandraverijen won waaronder die in Santpoort; en Andrea Swagerman die al tweemaal wist te winnen met pikeur Frans van der Blonk. Van der Blonk is dit seizoen tot nog toe de te kloppen man. Hij doet donderdag ook met Zenito Hanover serieus mee om de punten. De winnaar van de kortebaan van Beverwijk, Quick du Vivier met rijder Cees Imming, zal echter ongetwijfeld proberen in Heemskerk de dubbelslag compleet te maken.

De kortebaandraverij begint om 13.30 uur, maar de baan is al ruim van tevoren open. Alle gelegenheid om weddenschappen af te sluiten bij de drie totalisatorkantoren: op de gebruikelijke plekken aan de Mozartstraat en de Jonkheer Geverslaan ter hoogte van het middenstek, en dit jaar ook aan het begin van de Marquettelaan (entree Bachstraat), naast het startvak.

De loting voor de eerste omloop is beschikbaar door te klikken in de foto bovenaan op de knop ‘Fotoreeks’. 

Cookieinstellingen