Auto schiet de crosskuil in: twee gewonden

VELSEN-NOORD  – Bij een eenzijdig ongeval op de Noordersluisweg tussen IJmuiden en Velsen-Noord zijn maandagmiddag twee personen gewond geraakt. Een auto raakte tegen half drie van de weg en schoot de crosskuil in, sloeg over de kop en kwam uiteindelijk op vier wielen in de kuil tot stilstand. 

Diverse hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse om assistentie te verlenen. Wonder boven wonder wisten beide inzittenden op eigen kracht uit het zwaar beschadigde voertuig te komen. De mannelijke bestuurder en zijn vrouwelijke bijrijder zijn met ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. Over de ernst van hun letsel is niets bekend.

iu4hugss53icegwjz8qixvx3z

Twee hondjes die in de auto zaten, hadden het ongeval eveneens overleefd. De politie ontfermde zich in eerste instantie over de dieren. Medewerkers van de gewaarschuwde dierenambulance hebben de hondjes vervolgens opgehaald en meegenomen voor verdere zorg.

iwf4q9cbd38qsogobulb1he5o

De dienst Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht. Duidelijk was dat de klap van de aanrijding enorm geweest moet zijn: aan de passagierszijde was het dak en de B-stijl helemaal tegen de hoofdsteun van de stoel gedrukt, de haren van het slachtoffer zaten daar nog tussen.

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de kuil getakeld en meegenomen.

Fotografie Mizzle Media

Wil je voortaan alle actualiteiten en politie- en 112 berichten vanuit de IJmond op je tijdlijn? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.