MAX8 Prijs én eeuwige roem naar Fred Bavius

Foto:

BEVERWIJK – In de clubwedstrijd van 22-oktober jl wint Fred Bavius met de film “Islay” de MAX8. De MAX8 is een prestigieuze bokaal van de Filmclub IJmond. De film mag niet langer duren  dan 8 minuten. De trofee werd ingesteld in 1990 en wordt gegeven aan de maker van de productie die door een externe jury als beste film van alle vertoonde films wordt beoordeelt.

Deze keer  kwam de jury uit de videogroep Close-Up uit Haarlem. Er wordt door de jury gekeken naar de strekking van de film, de verhaalstructuur en de filmische vormgeving. De prijs en de eeuwige roem gaat dit jaar dus naar Fred Bavius.

“Islay” is een film waarin de maker in een ‘droom’ laat zien hoe en waar de Schotse whisky wordt gemaakt. De beelden van het distilleren zijn fraai en goed stabiel. De jury sprak als volgt: “Een mooie film waarin de maker zittend in de tuin zijn boek over whisky doorleest. Dommelend reist de maker af naar het zuidelijkste eiland van de Binnen-Hebrinen. De goed verstaanbare voice-over vertelt dat de rokerige smaak van de whisky afkomstig is van de rook van het turfvuur waarboven de mout gedroogd wordt. De film geeft de omgeving en het proces goed weer.


http://www.youtube.com/watch?v=
vvEhdzVD4fc