Raadsleden op bezoek bij IJmond Werkt!

BEVERWIJK – Zo’n 25 raadsleden van de vier IJmond-gemeenten hebben gebruikt gemaakt van de uitnodiging van IJmond Werkt! om geïnformeerd te worden over de laatste stand van zaken omtrent de organisatie. De aanwezigen werden welkom geheten door bestuursvoorzitter en wethouder van Velsen Arjen Verkaik. “Ik ben als bestuurder trots en hoop dat u vanmiddag geïnspireerd raakt door de kracht van IJmond Werkt!. Zij zijn het antwoord op het decentralisatie-vraagstuk in de IJmond en momenteel koploper met hun aanpak om werkzoekenden uit de uitkering te helpen.”

Algemeen directeur Mark Bouma nam vervolgens het woord om de raadsleden het wie-wat-waarom&hoe van IJmond Werkt! in vogelvlucht uit te leggen. Onder andere de financiële uitdaging waar de organisatie en daarmee de gemeenten voor staan en de unieke groepsgewijze aanpak van IJmond Werkt! voor werkzoekenden riepen nogal wat vragen op bij de raadsleden. “U heeft in 2013 een goede keuze gemaakt door voor IJmond Werkt! en deze aanpak te kiezen”, bedankte Bouma de aanwezige raads- en bestuursleden.

v5sum4e2yms75xzx6zy856bw2

Trainer Jacomijne van der Meer en teamleider WerkgeversServicepunt IJmond Diana Hermans gaven nog een korte toelichting op de werkwijze die IJmond Werkt! zo succesvol maakt in de uitstroom van werkzoekenden naar werk. Aansluitend konden de raadsleden onder het genot van een hapje en een drankje nader kennismaken met de verschillende processen en bedrijfsonderdelen tijdens de informele informatiemarkt.

f7cgs0d08x7rpw34dfetxdb6k

Wil je voortaan alle actualiteiten en politie- en 112 berichten vanuit de IJmond op je tijdlijn? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.