Centrum voor de Kunsten bijt van zich af

BEVERWIJK – ‘Sluiten is geen kunst.’ Het staat met hoofdletters op de ramen geplakt. Het bestuur van Centrum voor de Kunsten bijt van zich af en hoopt op een ”realistische oplossing”. Het college van B & W wil vanwege de financiële situatie van het centrum, per 1 juli 2015 de subsidie stopzetten. Dit zou betekenen dat de dans- en muziekschool haar deuren kan sluiten.

Middels een petitie, een oproep aan de gemeenteraad en een boodschap op de ramen van het pand hopen ze het centrum te behouden voor Beverwijk.

eld7a5yjq0vuljzeqcmqbjy67
In 2005 verliet de dans- en muziekschool het pand bij Westerhout en vestigde ze zich bij de Bibliotheek en het Kennemer Theater.

De petitie ‘Voorkom sluiting Centrum voor de Kunsten Beverwijk’ wordt door mensen vanuit heel Nederland ondertekend. Arnhem, Breezand, Amsterdam en veel buurtbewoners. Inmiddels staat de teller op 834 stuks (maandag 21.32 uur). Het navolgende is gepost bij de petitie: “verzoeken de gemeenteraad dat zij haar bestuurders wijst op deze dwaling. Want een zichzelf respecterend gemeentebestuur vecht voor het behoud van het goede en het mooie, neemt moedige besluiten, luistert en zoekt naar realistische oplossingen die ten goede komen aan de inwoners en de toekomst van deze stad.”

De gemeente Beverwijk heeft aangeven dat het zeker niet gaat om een bezuiniging. Alle mogelijkheden voor een toekomst van de dans- en muziekschool zijn bekeken, maar worden niet kansrijk geacht. De begroting voor het nieuwe jaar was niet meer sluitend te krijgen.Verder oplopende verliezen (plus/minus € 200.000) zal in dat geval uit de kas van de gemeente  moeten komen.

Lees vandaag ook: Wereldrecord voor chocolatiers Koelman uit Heemskerk (video)