Barbara Middendorp: ‘Droom voor eigen kledinglijn’

BEVERWIJK – „Ik stond vroeger als klein meisje al in de etalage te kijken hoe de etaleur te werk ging. Heel veel klanten hebben mij zien opgroeien in de zaak.” Aan een lange bruine tafel op de Zeestraat, vertelt onderneemster Barbara Middendorp trots over haar kledingzaak. „Uiteraard volg ik de mode en trends op de voet, maar mijn uitgangspunt is dat ik wil dat mensen zich prettig en comfortabel voelen in wat ze dragen. Uitstraling en een stijl die bij je passen, zijn natuurlijk de beste modeaccessoires die er zijn”.

Inmiddels hoort de winkel Hélene By Barbara, bij de inventaris van Beverwijk. Haar ouders begonnen de zaak namelijk al rond 1970 en is sindsdien niet meer weg te denken uit het centrum. Hoewel Barbara van kleins af aan betrokken is geweest bij de zaak van haar ouders, wilde haar vader dat ze het vak maar ergens anders ging leren. „Hij heeft voor mij een kraampje gehuurd en zei (lachend) dat ik was toegelaten op de ‘Bart van Kampen Academy’ (beter bekend als de Bazaar in Beverwijk)” Met een flinke koffer aan ervaring (14 jaar resp.) runt ze nu de kledingzaak aan de Zeestraat. Haar moeder staat haar nog steeds bij. „Zij zorgt voor de balans!” aldus de energieke onderneemster.

cea58sawxiumgx100g7r5eehq

Haar kledingzaak kan ze niet typeren of omschrijven met een bepaald modebeeld. „Ik ga één á twee keer per week op pad voor de inkoop en dat doe ik meestal op gevoel, ik koop wat ik mooi vind en waarvan ik denk dat het mijn klanten goed zal staan.” Ze vervolgt: „Ik ga ook regelmatig naar Parijs, waar ik echt de krenten in de pap kan vinden. Ik hoop altijd dat mijn klanten met hetzelfde enthousiasme en genoegdoening terug naar huis rijden met hun aankoop, zoals ik dat doe nadat ik een dag op inkoop ben geweest.”

b7szydpfmlttsajrefupbemio

„In de periode op de markt heb ik veel geleerd, stilzitten is geen optie. Ik wil iedere week nieuwe spullen in mijn winkel en het moet gezellig zijn!” Ook kan ze haar marktervaring goed gebruiken voor de maandelijkse Vers & Brocante markt die ze, samen met collega ondernemer Peter van den Bos, organiseert. Aanstaande zaterdag is alweer de laatste markt van dit jaar en daar maken de ondernemers op de Zeestraat een groot feest van.

Ze besluit het gesprek met haar droom om een eigen kledinglijn te starten. „Ik denk dat 2015 het jaar van die droom gaat worden, spannend maar ontzettend leuk zo’n nieuwe uitdaging.”

c6q0ahdsk3mrdepolvli9kwbc

Volg de ontwikkelingen, ‘de krenten uit de pap’ uit Parijs, én leuke acties op de Facebookpagina van Hélene by Barbara. Klik hier om de Facebookpagina en de acties toe te voegen aan je profiel.

Aanstaande zaterdag tijdens de Vers & Brocante Winterfair op de Zeestraat, geeft Hélene by Barbara 25% korting op de gehele collectie. (Let op: alleen a.s. zaterdag!)

Tekst en fotografie Beverwijk Nieuws / Dennis Mantz

urtd4g12ks67uxk7k58qbk3m9