Eigenaar Döner King Breestraat vanavond in Hart van Nederland

BEVERWIJK – Het bedrijf van Gazi Uncar op de Breestraat ligt er weken na de nachtelijke aanslag op zijn inventaris, nog steeds verloren bij. De apparatuur in de snackbar is gesaboteerd, zijn toonbank en stoelen zijn bewerkt met een mes en op de deur van het toilet staat de tekst: „Einde Kanker Turk, Klaar.” Reden voor Hart van Nederland om de ondernemer vanmiddag op te zoeken en vanavond een deel van de uitzending (19.00 uur) te wijden aan de situatie waarin Gazi zich nu verkeerd.

Als er niks gebeurt kan de ondernemer binnenkort zijn deuren sluiten. Inmiddels gloort er hoop aan de horizon, want op initiatief van Jacqueline Makbouli en een aantal ondernemers, is een initiatief gestart om de ondernemer en zijn zaak er weer bovenop te helpen.

ecyjg259lf7rhtkrve98ufr2v

De ontredderde Gazi is erg blij met de hulp. Hij vertelt: „Ik had dit nooit verwacht, maar natuurlijk ook nog nooit meegemaakt.” Hij vervolgt: ,,Ik ben ook ontzettend trots en dankbaar aan de mensen die mij helpen.”

ctsojx42djs75ht8nq9waua7x

Gazi is verzekerd voor zijn apparatuur en tegen inkomensderving. De verzekering keert alleen de dagwaarde uit. En van dat bedrag kan een nieuwe zaak nauwelijks worden ingericht. Daarnaast was Gazi ook getroffen door de crisis en kon nog maar net het hoofd boven water houden. De volledige vernieling van zijn bedrijf zou, ondanks de uitkering van de verzekering, het einde betekenen van zijn zaak.

ecz3jzi96qkikrvhqi4s6i8ep

Ondernemers en buurtbewoners uit Beverwijk willen bekijken wat op korte termijn gerealiseerd kan worden. Het project is verdeeld in drie grote moten, namelijk:

  1. Nieuwe apparatuur – Hoe tikt Gazi zo goedkoop mogelijk apparatuur op de kop?
  2. Inrichting/aankleding zaak – Wie helpt de zaak te herstellen? Denk aan timmerwerk/schilderwerk/tegelzetten.
  3. Mediacampagne – Wie helpt Gazi ook na de verbouwing weer op weg door de media vol in te schakelen?

Iedereen die wil helpen kan contact opnemen via dit emailadres: [email protected] of doneer via
http://www.worldofcrowdfunding.com/help-gedupeerde-ondernemer-gazi-terug-naar-de-bree!
Het geld dat bijeen wordt gebracht zal worden gebruikt voor één van de bovengenoemde drie thema’s. U kunt deze actie ook volgen via de Facebookpagina.

Door Beverwijk Nieuws / Dennis Mantz

Onderstaand enkele schades in de zaak van Gazi op de Breestraat:
wzxmu9v18xap5muy139qrtnav

zijnxkzkjk69ti11p63vwhcpg

slo3sog8l2eyltm6ddn34rvh9

utdgfhqxuibjjfjqvgyf1xumj