Koninklijke onderscheiding voor Jos van der Meij

Foto:

BEVERWIJK – Op vrijdagmiddag om 15.30 uur heeft Jos van der Meij zijn onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau mogen ontvangen. Burgemeester Freek Ossel had tijdens deze speciale bijeenkomst op het gemeentehuis, het genoegen om de onderscheiding op te spelden. Mooie woorden van de waarnemend burgervader en een passend afscheid voor bijna 31,5 jaar trouwe dienst als vrijwillig brandweerman.

Met een grote inzet en betrokkenheid heeft Jos van der Meij verschillende functies en rangen doorlopen. Hij heeft door zijn kennis en ervaring van de brandweerpraktijk, een belangrijke bijdrage geleverd aan het optimaal functioneren van de brandweer Beverwijk en daarmee aan een verantwoord niveau van openbare veiligheid binnen de gemeente Beverwijk.

De pieper en Jos (en daarmee ook zijn familie) waren jarenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden. „Ik kon eigenlijk nooit geen nee zeggen.” Hij vertelt even later: „Er valt nu natuurlijk ook wel een bepaalde druk van je af. Je kan nu ook eens ergens blijven zitten.” Bij zijn dankwoord moet de ex-brandweerman toch even slikken: „Ik wil iedereen ontzettend bedanken; Mijn familie en kinderen, mijn collega’s en iedereen die mij heeft gesteund.” Jos van der Meij is brandweer man af, maar schuift aanstaande maandag als trots lid in de Orde van Oranje-Nassau, aan bij zijn collega’s bij Brakenhoff in Beverwijk.

img8904
Jos en zijn vrouw waren vrijdag zichtbaar onder de indruk van de waardering en de onderscheiding die werd uitgereikt.

Bij Koninklijk besluit van 8 oktober 2014, is de heer J.M. van der Meij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Beverwijk Nieuws / Dennis Mantz