Fietsenstalling ‘Down Under’ officieel geopend

BEVERWIJK – Het kostte een slordige vier miljoen euro en biedt plaats aan 2440 tweewielers. We hebben het natuurlijk over de veel besproken fietsenkelder op het Stationsplein. Om 15.00 uur vanmiddag werd de kelder officieel geopend en kunnen de fietsen vanaf aanstaande maandag, uit de wind én bewaakt; Down Under.

Wat is uw eerste indruk? Een welbespraakte oudere dame geeft antwoord: „Mijn eerste indruk is ruim en oranje.” Ze volgde het fietsenkelder project op de voet: „Het is toch eigenlijk heel erg snel gegaan.” Erg blij is mevrouw Van Doorn uit Beverwijk met de verwarmde trap: „Zeker met ijzel of gladheid is dat gewoon erg prettig, want voordat je het weet zit je met die gladheid thuis in het gips.” Zijn er dan geen kritische noten te kraken? Toch wel: Mevrouw vind het uitschuiven van de boven ‘rekken’ wat stroef en zwaar gaan. „Dat is voor oudere mensen natuurlijk erg lastig.”

IMG_0062

Even verderop staan vijf brede en goedlachse heren in pad zeven ’te wachten’ met een zwarte sweater, bedrukt met enkele witte tweewielers. Een nieuwe stalling brengt in deze ook een nieuwe werkplek met zich mee. Zij gaan ons vanaf 5 januari helpen bij de toezicht en bewaking, hulp bij het plaatsen van de fietsen en enkele schoonmaakwerkzaamheden om het ‘fris en gezellig’ te houden. Vanaf aanstaande maandag is iedereen met én zonder OV-kaart welkom om zijn of haar fiets te stallen. En.. staan er steevast twee ‘sterke mannen’ tot onze beschikking voor vragen of een helpende hand bij bijvoorbeeld het uitschuiven van een boven rek.

  IMG_0024 IMG_0025 IMG_0030 IMG_0037 IMG_0038 IMG_0042 IMG_0055 IMG_0059

IMG_0053

IMG_0070

IMG_0068

IMG_0075

Reacties

Cookieinstellingen