Open dag Nieuw Akerendam

Foto: Beverwijk Nieuws

Beverwijk – Op zondag 31 mei stelt Nieuw Akerendam haar buitenplaats open voor belangstellenden. Een inkijkje in tuinstijlen van de 17e tot en met de 21 eeuw nabij het complex van een uniek wooncentrum voor senioren.

Akerendam
De buitenplaats Akerendam is tussen 1636 en 1639 door de Amsterdamse koopman-regent Jan Bicker aangelegd. Van de zeventiende tot eind negentiende eeuw was een buitenplaats een zomerverblijf voor rijke stedelingen. Akerendam werd in 1852 verworven door mr. Willem Louis Sluyterman van Loo.

Rondleiding
De toegang is gratis. Wie meer wil weten over de tuin van buitenplaats Akerendam met haar tuinstijlen uit de 17e, 18e, 19e, 20ste en 21ste eeuw kan deelnemen aan één van de gratis rondleidingen die starten om 11.00 uur en om 13.30 uur.

Bij de oranjerie zijn koffie, thee en taart verkrijgbaar, (invaliden)toiletten zijn aanwezig. Hoewel de tuin rolstoelvriendelijk is, is het altijd handig én gezellig om een begeleider mee te nemen. Akerendam ligt tegenover het NS station van Beverwijk aan de Velserweg 20. Parkeren is mogelijk op het Stationsplein of achter Cineworld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen