Handel op Heemskerkerweg: gat in de markt

Beverwijk – In Beverwijk ontpopt een burgerinitiatief zich tot een succes. Inwoners van de Heemskerkerweg zetten net als vorig jaar de ‘rommel van zolder’ in grote getale buiten op straat. Een gat in de markt, zo blijkt uit de vele bezoekers.

Een dagje dobberen in het zwembad of uitwaaien aan de kust. Het werd zondag tussen 10.00 en 17.00 uur ingeruild voor  serieus handeldrijven. Tweedehands spullen aan de man brengen om naast de gezelligheid met de buren, wat centjes te verdienen. Dat betekend natuurlijk ook onderhandelen: soms zelfs fanatiek. „Voor zes euro gaat die lamp echt niet weg”, laat een verkoopster voor haar woning ter hoogte van de Vomar weten. Ze ‘ploft’ weer neer in haar tuinstoel. „En ook niet meer voor een tientje”, zo knipoogt ze naar haar buurvouw.

Vorig jaar
In vergelijking met vorig jaar lijkt de markt dit jaar een daalder waard. Aan de hand van prima weersomstandigheden werd de handelswaar uitgestald. Vanaf het begin aan de Arendsweg tot aan de Laan der Nederlanden. Tussen het Hockeyveld en de Overboslaan is het op de vrijmarkt rond 11.30 uur veruit het drukste, zowel met verkopers alsook de bezoekers.

Markt verrast bezoekers
Op de straatmarkt zijn de mensen positief verrast. Zeker ‘toevallige’ passanten. „Wat leuk zeg”, zegt Ferdinand Haaksma. Hij is op doorreis vanuit Castricum naar Velsen. „Zelden gezien dat een burgerinitiatief zo succesvol is geweest. We zitten denk ik graag voor een dubbeltje op de eerste rij”, zo besluit de Castricummer met een lach op zijn gezicht.

Onderstaand een impressie van de zondagse markt op de Heemskerkerweg.

Heemskerkerweg2 Heemskerkerweg3 Heemskerkerweg4 Heemskerkerweg5 Heemskerkerweg6 Heemskerkweg7

Reacties