Kleurrijke wereld van Maria Heideveld

Foto: Heemskerk

Heemskerk – Stichting Kijk!Heemskerk organiseert in samenwerking met de gemeente Heemskerk opnieuw een prachtige expositie in de hal van het gemeentehuis in Heemskerk. Op zaterdag 1 augustus om 14.00 uur wordt de expositie “De kleurrijke wereld van Maria Heideveld” geopend.

Aiden Ponjee Dillon verzorgt op de piano de muzikale omlijsting van de opening. De tentoonstelling is van 1 augustus tot en met 27 augustus te bewonderen. Het handelsmerk van Maria Heideveld is kleur, kleur en nog eens kleur. Het spat werkelijk van het doek af. Heideveld heeft een omvangrijk oeuvre aan schilderwerken, van klein tot letterlijk zeer groot, grafisch werk, aquarellen en ook bijzonder keramisch werk. Zij woont en werkt in Castricum.
Na haar opleiding MO tekenen in Tilburg heeft zij de Rijksacademie in Amsterdam gevolgd. Als lid van de landelijke kunstenaars vereniging Sint Lucas heeft Heideveld jaren lang mee geëxposeerd in de vleugel van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Daarnaast heeft zij regelmatig meegedaan aan exposities van de Stichting Amsterdamse Kunstenaars en heeft ze geëxposeerd in veel bibliotheken.

Ook is ze is al vele jaren werkzaam als docente bij “Perspectief” in Castricum en bij het Centrum voor de Beeldende Kunst “De Zondagsschilders” in Amsterdam. Over haar eigen werk zegt Heideveld: “Ik vind vrijheid en fantasie heel belangrijk, maar wel gebaseerd op kleur, compositie en vorm”.
Voor meer informatie: www.mariaheideveld.com ofwww.facebook.com/stichtingkijkheemskerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen