Lezing over de luchtoorlog rond IJmuiden

Foto: Fort Veldhuis

Op zondag 23 augustus is er in luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, een lezing over de luchtoorlog rond IJmuiden. Tijdens deze lezing worden originele foto’s en filmbeelden getoond.

De lezing word gegeven door Hans Nauta, welke zeer deskundig is op dit gebied. De lezing vangt aan te 14.00 uur. Voorts is er in het museum de fototentoonstelling “Het Geheim van Amsterdam, uit de lucht gegrepen” .  De fotografen René Ros en Otto Bodemeijer hebben alle forten van de Stelling van Amsterdam vanuit de lucht gefotografeerd. Dit heeft prachtige opnames opgeleverd van dit unieke verdedigingswerk wat is gelegen rond Amsterdam. De tentoonstelling bestaat uit 10 groot(s) opgeblazen foto’s aan de wand, alle andere opnames worden als een diashow afgespeeld. Dit is een unieke kans om alle forten en batterijen van de Stelling van Amsterdam te zien.

De Spreker
Hans Nauta is in het dagelijks leven historisch onderzoeker. In zijn vrije tijd bestudeerd hij al vele tientallen jaren de luchtoorlog boven Noord-Holland. Hij heeft inmiddels een archief opgebouwd van vele tienduizenden documenten. Zijn jarenlange onderzoek maakt hem een wereldwijd bekende deskundige op dit gebied.

De Stichting
De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort
Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis. Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur, van mei t/m oktober op zondagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen