55+

Informatieavond ‘Zorg in de laatste levensfase’ in RKZ

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het Rode Kruis Ziekenhuis organiseert in samenwerking met het netwerk Palliatieve Zorg Midden- en Zuid-Kennemerland een informatieavond over palliatieve (passende in de levensfase waarin genezing niet meer mogelijk is) zorg op woensdag 28 oktober 2015.

Op deze avond zullen onderwerpen aan de orde komen zoals: niet reanimeren of andere behandelbeperkingen bij ouderen, euthanasie bij dementie en de wilsverklaring. Gespreksleider Jan Kramer is zelf als verpleegkundige werkzaam in het Rode Kruis Ziekenhuis. Hij gaat deze avond het gesprek aan met onder andere Hilje Wind, Bas Eisses en Erik Ros.

Hilje Wind
Hilje Wind, geriater in het RKZ, houdt een inleiding over het onderwerp “Niet reanimeren of andere behandelbeperkingen bij ouderen”. Op de spoedeisende hulp afdeling wordt aan patiënten die worden opgenomen gevraagd of zij bij calamiteiten willen worden gereanimeerd of beademd, of naar de intensive care willen. Deze vraag overvalt vele patiënten en zij weten niet goed wat daarop te antwoorden. Goed om eens bij deze vragen stil te staan.

Bas Eisses
Bas Eisses, specialist ouderenzorg, SCEN arts en kaderarts palliatieve zorg, richt zich op het onderwerp “ Euthanasie bij dementie”. Hoe zit dat eigenlijk, wanneer is euthanasie bij dementie nog mogelijk en wanneer niet meer? En hoe gaat zo’n proces in zijn werk?

Erik Ros
Erik Ros, jurist bij notarishuis IJmond, behandelt deze avond het onderwerp “Wilsverklaring of levenstestament”. Wanneer ik zelf niet meer in staat ben mijn wil te uiten en ik heb vastgelegd dat ik geen sondevoeding wil wanneer ik zelf niet meer kan eten of drinken, wordt dat dan gerespecteerd? Wat is de betekenis van een wilsverklaring en hoe zit het met de rechtsgeldigheid en juridische kaders?

Na iedere presentatie wordt er ruim gelegenheid geboden om vragen te stellen aan de sprekers.
Locatie: Restaurant RKZ (2e etage) Vondellaan 13 te Beverwijk
Datum en tijd: woensdag 28 oktober 2015 van 19.00 tot 21.00uur (zaal open 18.45uur).
Aanmelden: De toegang is gratis, aanmelden is verplicht en kan via de website www.rkz.nl of telefonisch bij het patiëntenservicebureau: tel. 0251-265111 (maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 16.00u)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen