Veel verkeershinder rond Beverwijk in weekend van 20 tot 23 november

Foto: Wim Meijer Fotografie

In het weekeinde van 20 tot 23 november 2015 wordt een aantal toe- en afritten van en naar de A22 bij Beverwijk afgesloten. In de periode van 20 tot en met 29 november is eveneens de Lijndenweg in Beverwijk afgesloten voor het verkeer.

De provincie Noord-Holland werkt in deze periode aan de herinrichting van de N197 Velsertraverse. Het verkeer moet tijdens de werkzaamheden rekening houden met vertragingen en wordt omgeleid via de A9.

Van vrijdag 20 november (20:00 uur) tot maandag 23 november (06:00 uur) zijn de afrit van de A22 vanuit de Velsertunnel richting Beverwijk/Velsen-Noord en de toerit naar Alkmaar afgesloten. Verkeer op de A9 vanuit Amsterdam/Haarlem wordt omgeleid via de Wijkertunnel en de afslag Beverwijk Bazaar. Verkeer vanaf de N208 wordt via de calamiteitenboog A22-A9 ook naar deze afslag geleid. Het advies is om vanuit Haarlem direct te kiezen voor een route via de A9 (Rottepolderplein en Wijkertunnel). Er is namelijk ook minder verkeer mogelijk door de Velsertunnel doordat één van de twee doorgaande rijstroken richting Alkmaar is afgesloten. Dit veroorzaakte tijdens een eerdere weekendafsluiting veel oponthoud voor verkeer op de N208 in noordelijke richting. Vandaar het advies voor alle verkeer naar bestemmingen boven het Noordzeekanaal om te kiezen voor een route via de A9/Wijkertunnel.

Van maandag 23 november (06:00 uur) tot donderdag 26 november (20:00 uur) is de Lijndenweg afgesloten vanaf de Parallelweg. Verkeer wordt omgeleid via de Rietlanden/Zuiderkade. Verkeer vanaf de A22 (vanuit de richting Haarlem) kan gebruik maken van de nieuwe toerit naar het bedrijventerrein De Pijp en wel de Lijndenweg opdraaien.

Van vrijdag 26 november (20:00 uur) tot maandag 29 november (06:00 uur) is de Lijndenweg het hele weekend afgesloten vanaf de Parallelweg. Het verkeer op de Parallelweg wordt over één rijstrook geleid en er is per rijrichting één rijstrook beschikbaar.

Omleiding via A9
Verkeer vanuit de richting Haarlem voor Beverwijk/Tata Steel wordt met borden omgeleid via de A9, afslag Beverwijk Bazaar. Verkeer op de A22 kan doorrijden over de A22 richting Alkmaar en via de noordelijke calamiteitenboog de A9 bereiken om vervolgens de afslag Beverwijk Bazaar te nemen.

Het verkeer van en naar de Lijndenweg wordt omgeleid via de Parallelweg/Zuiderkade/Rietlanden (en vice versa) naar de A9. Sinds kort is ook de zuidelijke calamiteitenboog open, waardoor het verkeer op de Parallelweg via de A9 en de zuidelijke calamiteitenboog IJmuiden/Beverwijk kan bereiken.

Meer informatie
Actuele informatie over de werkzaamheden aan de N197/Velsertraverse is te vinden op: www.infoN197velsertraverse.nl. Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 0200600 (gratis), of per e-mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen