Smartphones ‘boefproof’ dankzij basisteam IJmond

Foto: Pixabay

Onder het motto ‘Maak binnen 15 seconden je smartphone boefproof!’ staat de politie vanaf half november tot begin december op diverse locaties in de IJmond om passanten te helpen om hun smartphones zo in te stellen dat de anti-diefstalapplicatie ingeschakeld is.

Op deze manier wordt de smartphone minder aantrekkelijk voor diefstal wat hopelijk zorgt voor een daling in het aantal straatroven.

De start van dit opvallende project was op 17 november op het Burgemeester Nielenplein in Heemskerk. Bij deze aftrap werden reeds vijftig burgers geholpen. Afgelopen week werd winkelcentrum Velserbroek bezocht en volgende week staan het Kennemer College (1 december, 14.00-16.00 uur) en de Lange Nieuwstraat in IJmuiden (2 december, 14.00 uur – 16.00 uur) nog op het programma.

Boefproof maken van je smartphone betekent dat je hem op afstand kunt wissen, blokkeren of soms zelfs terugvinden. Met toestemming van de aangever en met de inloggevens van hun smartphone en/ of anti-diefstalapplicatie kan de politie proberen hun smartphone op te sporen en zo wellicht uit te komen bij een dader. Kijk voor meer info op www.boefproof.nl

Onderstaand filmpje kan ook helpen:

Reacties