55+

Walking Football: Voetbal in een lagere versnelling

Foto: ODIN '59

Voetbalvereniging ODIN ’59 uit Heemskerk organiseert vrijdag 11 december een kennismakingsles ‘walking football’.

Iedereen die belangstelling heeft voor deze aangepaste variant op voetbal is van harte welkom om van 14.00-15.00 uur mee te doen. Na afloop is er gelegenheid om gezellig een drankje te drinken in de kantine. Deelname aan deze les is gratis.

Uit Engeland
Walking football is vanuit Engeland komen overwaaien en wint in Nederland steeds meer aan populariteit. Walking football is bedoeld voor iedereen die graag weer een balletje wil trappen, maar aan het reguliere voetbal niet meer kan deelnemen. Zoals de naam al aangeeft wordt er niet gerend maar gelopen. Daarnaast zijn er nog een aantal aanpassingen van de regels ten opzichte van het ‘gewone’ voetbal; fysiek contact is niet toegestaan, de maten van het veld zijn aangepast en slidings zijn verboden.

Eerste keer
Vrijdag 11 december om 14.00 uur is de eerste keer dat ‘walking football’ gespeeld kan worden bij ODIN ‘59. Bij voldoende animo en enthousiasme zal worden gekeken worden naar een structureel vervolg. Wendy Warink van Sportservice Kennemerland begeleidt het voetbalspel. Zij biedt verschillende oefeningen en partijspel aan om kennis te maken met het spelletje. Deelname aan deze kennismakingsles is gratis. Aangeraden wordt om sportieve kleding te dragen. Schoeisel dient geschikt te zijn voor kunstgras.

Om een inschatting te maken van het te verwachte aantal deelnemers wordt verzocht om zich van tevoren aan te melden via e-mail: [email protected] of door te bellen naar 0251 254740.

Reacties