Lichtjestocht door duingebied Castricum

Foto: PWN

Op vrijdag 18 december organiseert PWN weer een lichtjestocht door het duingebied. De boswachters van PWN steken honderden kaarsjes aan voor de jaarlijkse lichtjestocht door het duingebied.

Wandelen door de donkere duinen is een ware unieke belevenis. In de avond en nacht is het duin normaal gesproken gesloten voor bezoekers: de natuur geniet dan van de rust. Op een van de langste nachten van het jaar mag je deze keer gast zijn van de donkere duinen en hun bewoners.

Honderden kaarsjes
Tijdens een afwisselende route – van ongeveer anderhalf uur – wijzen honderden kaarsjes je de weg door het donkere duin. Geniet van de stilte, de duisternis en van de magische sfeer. Onderweg hebben de boswachters een aantal sfeervolle verrassingen voor je in petto. Zo ontmoet je dit jaar bijvoorbeeld weer een grote groep midwinterhoornblazers. Aan het begin van de tocht kun je op een sfeervolle plek een kaarsje aansteken als licht in het donker, als gebaar van dank, als teken van hoop of geloof of ter nagedachtenis.

De Hoep
De Lichtjestocht start bij Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum. Kosten bedragen € 2,- per persoon. De opbrengst van de lichtjestocht komt ten goede aan een natuurbouwproject in het duingebied.

Bij extreem slecht weer kan de lichtjestocht door het duingebied helaas niet doorgaan. Hiervoor wordt aangeraden om de website van PWN in de gaten te houden.

Gespreide start
Om de grote stroom belangstellenden te stroomlijnen wordt om de 15 minuten gestart.

  • Blok 1: start 19:00 uur
  • Blok 2: start 19:15 uur
  • Blok 3: start 19:30 uur
  • Blok 4: start 19:45 uur
  • Blok 5: start 20:00 uur
  • Blok 6: start 20:15 uur

Reacties