Nieuwjaarsduik Wijk aan Zee grootser dan ooit

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op vrijdag 1 januari 2016 organiseren de enige 2 permanente strandpaviljoens van Wijk aan Zee, “SunSeaBar’ en “Het Strandhuis’, net als in voorgaande jaren een spectaculaire Nieuwjaarsduik.

Tweeduizend deelnemers
Met maar liefst 1964 duikers in 2015 heeft de Nieuwsjaarsduik van Wijk aan Zee zich gepositioneerd in de Top-10 van drukst bezochte Nieuwjaarsduiken in Nederland. Voor de editie van 2016 hoopt  de organisatie het magische aantal van 2000 deelnemers te passeren.

Vrijwilligers
Men is er in Wijk aan Zee trots op dat de Nieuwjaarsduik nog steeds gratis kan worden aangeboden. “ Het evenement wordt steeds groter en brengt dus ook steeds meer kosten met zich mee. Maar gelukkig hebben wij heel veel meedenkende leveranciers en vele vrijwilligers die zich mede inzetten voor dit prachtige evenement. En daar zijn wij echt heel blij mee! Wij doen er alles aan om dit evenement elk jaar op de kaart te zetten, en dat kunnen wij echt niet meer alleen!”, zo laat de organisatie weten.

banner 2 NJD

Het programma voor vrijdag 1 januari ziet er als volgt uit:

  • Vanaf 14:00 kunnen de duikers zich melden, de inschrijfformulieren invullen en inleveren en hun Unox-muts in ontvangst nemen.
  • Vanaf 14:15 zijn de kleedkamers geopend. De organisatie waarschuwt overigens om niet te lang van te voren naakt rond te lopen en vooral ook de schoenen zo lang mogelijk aan te houden.
  • Om 14:45 wordt er een professionele warming up verzorgd door EVA Sport.
  • Om exact 15:00 uur zal het startschot worden gegeven en kunnen de duikers te water gaan.

Voor de veiligheid, zowel op het strand als in het water, wordt zorg gedragen door de vrijwilligers van de WRB.

Net als voorgaande jaren is wordt er ook bij deze editie van de Nieuwjaarsduik weer een originaliteitsprijs uitgereikt voor de gekste of meest opvallende badkleding.

Voor meer informatie over de Nieuwsjaarsduik kijk op Nieuwjaarsduik Wijk aan Zee of op de Facebookpagina.

banner IMG_0288

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen