Judit Polgar opent 7e ronde Tata Steel Chess Tournament

Foto: Tata Steel

De beste vrouwelijke schaker ooit, Judit Polgar (39), opende vanmiddag de 7e speelronde van het Tata Steel Chess Tournament.

Dat deed ze onder grote belangstelling van pers en publiek. Ze bekeek vervolgens de openingszetten van diverse partijen, met speciale aandacht voor de partij van Hou Yifan tegen Shakhryar Mamedyarov. De 21-jarige Hou Yifan is wereldkampioen schaken bij de vrouwen en degene die wellicht in de toekomst de titel beste vrouwelijke schaker van Judit kan overnemen. Hou Yifan speelt erg sterk tijdens de 78e editie van het Tata Steel Chess Tournament en staat momenteel op een gedeeld vierde plek.

Judit Polgar wist in 2003 de tweede plaats in het schaaktoernooi in Wijk aan Zee te bemachtigen, na onder meer oud-wereldkampioen Anatoly Karpov te hebben verslagen. Twee jaar geleden besloot ze te stoppen met schaken. Momenteel is Judit de coach van het Hongaarse schaakteam en is ze actief bezig om schaken wereldwijd te promoten, met name onder de jeugd.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament (waaronder de speelschema’s van de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers) is te vinden op www.tatasteelchess.com. Het toernooi is ook te volgen via Twitter (@TataSteelChess) en Facebook (TataSteelChess).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen