Ajax-aanvoerder Joël Veltman bij opening 8e ronde Tata Steel Chess Tournament

Magnus Calsen tijdens Tata Chess 2015 (foto: Tata Steel)
Magnus Calsen tijdens Tata Chess 2015 (foto: Tata Steel)
Foto: Tata Steel

Net terug van een uitlooptraining bij Ajax nam Joël Veltman op het grootmeesterpodium een kijkje bij de diverse partijen, waaronder die van wereldkampioen Magnus Carlsen tegen Sergey Karjakin.

Toen Carlsen Veltman zag, gaf hij hem een hand en wisselde een blik van verstandhouding uit. Net als vorig jaar bracht voetballiefhebber Carlsen gisteren een bezoek aan Ajax. Hij zag de Amsterdamse ploeg met Veltman als aanvoerder een 1-0 overwinning behalen op Vitesse.

Veltman kreeg vervolgens van toernooidirecteur Jeroen van den Berg een rondleiding achter de schermen en ging met enkele jeugdige fans op de foto. Hij maakte ook kennis met Judit Polgar, de beste vrouwelijke schaker ooit, die dit weekend het Tata Steel Chess Tournament bezoekt. Tenslotte nam Joël nog een kijkje bij de vele amateurschakers in de grote speelzaal.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament (waaronder de speelschema’s van de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers) is te vinden op www.tatasteelchess.com. Het toernooi is ook te volgen via Twitter (@TataSteelChess) en Facebook (TataSteelChess).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen