Code geel afgegeven voor Noord-Holland

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het KNMI heeft voor morgen code geel afgegeven door een verwachte zuidwesterstorm. Zoals gisteren door Beverwijk.Nieuws.nl en door Zandvoort.nieuws.nl gemeld kan dit ook gevolgen hebben voor de kuststreek.

Strandpaviljoens
Afgelopen week hebben de strandpaviljoenhouders in Zandvoort hun materialen weer uit de opslagloodsen gehaald om weer te bouwen op het strand. Sommige paviljoens zijn nog niet dicht en bij anderen ligt het materiaal klaar voor gebruik om op te kunnen bouwen.

Wim Meijer Fotografie_5I5A0071

Code geel
Het KNMI heeft een aantal waarschuwingscodes bij extreem weer. Bij code geel is de kans mogelijk op gevaarlijk weer. Met het afgeven van een code kan het KNMI mensen waarschuwen om op te letten die bijvoorbeeld onderweg zijn. Meteorologische diensten geven kunnen code geel meestal 48 uur afgeven voordat het weerfenomeen optreedt. De zekerheid is minstens 60 procent.

Windstoten
Meteorologen verwachten windstoten tussen de 75 en 90 kilometer per uur, waarbij de kust zelfs te maken krijgt met windsnelheden tussen de 90 en 100 kilometer per uur. Verder is de kans dat de zuidwesterstorm gepaard gaat met hagel en onweer. De wind draait naar het zuidwesten en neemt tijdelijk iets af, om in de middag weer toe te nemen naar krachtig en soms vrij krachtig. Aan zee kan het stormachtig zijn met mogelijk een zuidwesterstorm, windkracht 9.

Wim Meijer Fotografie_5I5A0073

Reacties