McDonald’s Beverwijk zoekt goed doel

Foto: McDonald's

“We have an obligation to give something back to the community that gives so much to us.” ofwel ‘We moeten iets terugdoen voor de samenleving die ons zoveel heeft gebracht’. Het was de filosofie van McDonald’s voorman Ray Kroc

Founder’s Day
In dat kader wordt dit jaar voor de 20e keer Founder’s Day gevierd op of rond 5 oktober, de geboortedag van Ray Kroc. Op die dag richten de McDonald’s Restaurants zich op goede doelen, waarvoor ze promotieactiviteiten organiseren met daaraan gekoppelde geldwervingsacties.

Ray Kroc
Ray Kroc

Jubileumjaar
Dit jaar heeft deze dag voor McDonald’s Beverwijk nog een extra dimensie, omdat deze vestiging dan viert reeds 25 jaar gevestigd te zijn in de ‘aardbeien-stad’. En daarom is er gekozen voor een bijzondere aanpak.

Eerdere goede doelen
Voorgaande ‘Founder’s Days’ werd er vanuit McDonald’s Beverwijk gekozen voor een bepaald goed doel. Dat waren onder andere de Dierenambulance, het Brandwondencentrum, het Ronald McDonald Kinderfonds, Fix ’n Klus voor mensen met beperkte middelen, het Muziekfestijn voor ouderen en (afgelopen jaar) het Centrum voor Kunsten in Beverwijk.

(Foto: Wim Meijer Fotografie)
(Foto: Wim Meijer Fotografie)

Keuze van Beverwijkers
Dit jaar laat McDonald’s Beverwijk de keuze echter bepalen door de bewoners van Beverwijk en Wijk aan Zee. Dit jaar kan elke stichting en iedere persoon met een goed doel zich aanmelden om in aanmerking te komen voor een financiële meevaller van minimaal € 1000,- en een maand lang volop aandacht via de media in en rond Beverwijk.

Hoe aanmelden?
Aanmelden kan via e-mail: [email protected] met een duidelijke beschrijving van het goede doel dat je onder de aandacht wilt brengen samen met een uitgebreide motivatie wat je met het geld wilt doen. Ook moet er een ‘klik’ zijn met McDonald’s Beverwijk, ofwel ‘Wat kan McDonald’s Beverwijk betekenen voor dit goede doel in oktober?

Wie komen in aanmerking?
McDonald’s Beverwijk wil iedereen in de gelegenheid stellen een lokaal goed doel aan te dragen. Denk daarbij aan doelen die bijvoorbeeld het buitenspelen voor kinderen stimuleren of sportverenigingen met een missie of juist doelen die ouderen een steuntje geven. Jong of oud, cultuur, welzijn of dieren… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe wordt gekozen?
Meld jouw goede doel aan vóór 25 maart 2016. Uit alle inzendingen worden 4 goede doelen gekozen. In enkele stemrondes via Facebook en de krant (w.o. Beverwijk.Nieuws.nl) kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriet. Uit deze stemmingen komt uiteindelijk het goede doel naar voren wat de financiële meevaller tegemoet kan zien en waarvoor in oktober de promotie wordt gemaakt.

Uiteindelijk staan op Founder’s Day de aandragers van het gekozen goede doel samen met prominenten uit de IJmond en de medewerkers van McDonald’s Beverwijk klaar om een mooie omzet binnen te halen voor het gekozen doel.

Reacties