Landje van Gruijters, een waar vogelparadijs!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op zondag 20 maart organiseert IVN Zuid-Kennemerland een leuke excursie in een uniek vogelgebied; het Landje van Gruijters nabij Spaarndam.

Landje van Gruijters
In maart komen de eerste grutto’s terug uit Afrika. Een aantal van hen strijkt neer op het Landje van Gruijters. Een deels ondergelopen stukje land aan de westkant van het oude dorp Spaarndam. Het hele jaar door zijn in dit buitendijk grasland interessante vogelsoorten te zien.

(Foto: IVN)
(Foto: IVN)

Steltlopers
In het voorjaar strijken hier veel steltlopers neer. Dan stappen er vele lepelaars, groenpootruiters, bosruiters, witgatjes en tureluurs rond op zoek naar voedsel in de modderige bodem. Wintergasten zoals de smient en wintertaling blijven nog even en laten zich goed horen en zien.

(Foto: IVN)
(Foto: IVN)

Warme kleding en stevige schoenen
Naast het spotten van vogels, vertelt de natuurgids u waarom deze plek zo populair is bij een groot aantal soorten vogels en hoe het beheer is geregeld. Trek warme kleding en stevig schoeisel aan en ga met ons mee op zoek naar de schoonheid van het Hollandse landschap en zijn vogels. Vergeet niet een verrekijker mee te brengen. Zeker een leuke excursie voor minder ervaren vogelaars en/of oudere kinderen.

(Foto: IVN)
(Foto: IVN)

Waar en wanneer?
Aanvang is om 12.00 uur op de parkeerplaats bij het Landje van Gruijters in Spaarndam. Vanaf de Slaperdijk richting Spaarndam, in Spaarndam het eerste weggetje links. Duur: 1,5 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig. Informatie bij Linda van de Paverd 023-5276700 of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen