Puberen in de Polder: Voorlichtingsavond met als thema ‘Veilig internet en (Online) Pesten

Foto: Pixabay

‘Puberen in de polder’ is een voorlichtingsprogramma voor ouders met kinderen in de puberleeftijd. Deze voorlichtingsavond op donderdag 31 maart wordt georganiseerd door Stichting Gezondheidscentrum Broekpolder, Stichting Welzijn Beverwijk, Stichting Welschap Welzijn Heemskerk.

Dit initiatief is ontstaan in de wijk Broekpolder, een wijk met een relatief jonge leeftijdsopbouw en met veel jonge gezinnen met opgroeiende kinderen.

Steeds jonger online
De stichtingen schetsen de problematiek van de huidige pubers en hun ouders: “We leven in een wereld vol met media! Kinderen zijn steeds jonger online via (spel)computers, tablets of zelfs mobiele telefoons. Het wordt steeds moeilijker om te achterhalen wat zij online doen en om hen daarin te begeleiden. Het betekent dat kinderen steeds jonger zelfstandig beslissingen nemen over bijvoorbeeld het plaatsen van berichten of foto’s, hun eigen gedrag online maar ook over hoe zij reageren wanneer de media hun emoties aanspreken. Weten de kinderen dat hun profiel altijd vindbaar is en alles wat er op staat nooit meer verdwijnt? Hoe gaan zij om met de vrije toegang tot extreme beelden van seks en geweld en hoe gaat u hiermee om als ouder?”

‘Hoe ga je als ouder of leraar om met het cyberpesten?’
Uit onderzoek blijkt dat bijna 8 procent van de jongeren wordt gepest op school. In bijna vijftig procent van de gevallen vindt het cyberpesten plaats tussen leerlingen van eenzelfde school. En bijna zeventig procent van de slachtoffers geeft aan offline en online door eenzelfde persoon te worden gepest. (bron CBS)

Inzicht internetwereld van kinderen
Tijdens deze interactieve avond, krijgt u inzicht in de internetwereld van uw kind en tips en tools om cyberpesten bespreekbaar te maken. Veel beelden, onderzoeken en foto’s zullen u helpen om uw kind te begrijpen en te begeleiden. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Ivo Wouters
Spreker is Ivo Wouters van de Kinderconsument. Ivo Wouters ging na zijn carrière als leraar voor verschillende organisaties aan de slag als mediawijsheidspecialist voor het primair en voortgezet onderwijs. De Kinderconsument is al meer dan 10 jaar actief op het gebied van media en kinderen, als brug tussen onderwijs, ouders en kind.

Waar en wanneer
De bijeenkomst is op donderdag 31 maart in Wijkcentrum Citadel (Steenhouwerskwartier 27, Heemskerk). Zaal open om 19.30 uur. Start programma om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom op deze avond. Opgeven kan door middel van uw naam en eventueel telefoonnummer te sturen naar [email protected] o.v.v. “Puberen in de Polder”. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Marcha Janson, Stichting Welschap Welzijn: 06-14978728 of met Denise Boon, GC Broekpolder: 06-20045602.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen