Minder aaibaar, toch dichtbij

Foto: Wim Meijer Fotografie

Landgoed Hoenderdaell is afgelopen week uitgeroepen tot ‘Het Leukste uitje van Noord-Holland’. Reden voor Beverwijk/HeemskerkNieuws om een weekje rond te kijken in deze bijzondere dierentuin in de polder bij Anna Paulowna.

Roofvogelshow
Na eerder aandacht te hebben besteed aan de Alpaca’s en de Ringstaartmaki’s op het speciale apeneiland, vandaag aandacht voor de roofvogelshow.

Valkenier Karel Geurts met zijn team laat bijna dagelijks kinderen en volwassenen kennismaken met meer dan 15 roofvogels, waaronder de indrukwekkende ‘Bald Eagle’, een Amerikaanse zeearend met een spanwijdte van bijna 2,5 meter, de kleurrijke Kuif Kara Kara, diverse Oehoes, de Kerkuil en Amerikaanse torenvalken. De demonstratie duurt ongeveer een half uur en biedt de mogelijkheid om deze ‘heersers’ in de lucht van dichtbij te bekijken.

Wim Meijer Fotografie_roofvogels1

De roofvogelshows vinden plaats van woensdag t/m zondag van 1 april – 1 oktober. Er zijn twee shows per dag, om 12.00 en 15.00 uur. Bij slecht weer of onvoorziene omstandigheden kan de show afgelast worden. Op feestdagen (dus ook met Pasen) en tijdens vakanties zijn er ook op maandag en dinsdag roofvogelshows.

Wim Meijer Fotografie_roofvogels2

Wie na het zien van de roofvogelshow helemaal de smaak te pakken heeft kan ook nog deelnemen aan een roofvogelworkshop. Deze moet echter wel vooraf worden gereserveerd.

Voor meer informatie over Landgoed Hoenderdaell kun je kijken op de website www.landgoedhoenderdaell.nl

Wim Meijer Fotografie_roofvogels4Wim Meijer Fotografie_roofvogels3Wim Meijer Fotografie_roofvogels5

 

Reacties