Gratis compost voor de tuin!

Foto: Pixabay

Gedurende de komende drie dagen kunnen inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee gratis compost scheppen bij de parkeerplaats aan de Hoflanderweg, vlakbij skatebaan de Blauwe Kikker.

Deze compostactie gebeurt in het kader van de landelijke compostdag die rond 19 maart plaatsvindt en waaraan vele tientallen gemeenten door het hele land aan deelnemen. Door gratis compost uit te delen belonen de gemeentes en samenwerking met de huisvuilcentrales  de burgers voor het scheiden van het afval, die daarmee een mooie bijdrage leveren aan de verbetering van het milieu.

Etensresten, bloemen en koffieprut
Etensresten, uitgebloeide bloemen en koffieprut vormen de basis voor compost, wat een supergrondstof is voor de bodem. Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. En ook gaat compost bodemziekten tegen.

Gft-containers
Op vrijdag 25 maart, de eerste van de drie compostdagen, deelt wethouder Dorenbos rond 10.30 uur, een beperkt aantal kleine gft-containers uit voor keukengebruik, speciaal aan mensen die hun groente- en fruitafval beter scheiden?

Voor meer informatie kijk op www.indegoeiebak.nl

1914561_814444922021898_7014103035881786413_n

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen