Directeur Terre des Hommes neemt cheque van 2500 euro in ontvangst

Foto: Terre des Hommes

Bij zijn bezoek aan de winkel van Terre des Hommes in de Breestraat in Beverwijk heeft Sander Hanenberg, directeur van de internationale hulporganisatie, een cheque van € 2500,- in ontvangst genomen.

Hij kreeg de cheque uit handen van Emma de Best, voorzitter van werkgroep TdH Kennemerland. Het bedrag betrof de opbrengst die de winkel van Terre des Hommes in de Breestraat heeft opgebracht sinds de opening op 9 januari jl.

Financiering projecten
Overigens was deze cheque niet de primaire missie van Sander Hanenberg. Hij was vooral naar Beverwijk gekomen om uitleg te geven over de nieuwe vorm van financiering, waarbij de organisatie probeert om de projecten van Terre des Hommes steeds aan te laten sluiten op lokale initiatieven. Daarmee is het draagvlak onder de plaatselijke bevolking verzekerd en er zijn altijd ter plekke experts  met betrekking tot de taal en de plaatselijke cultuur.

Strijd tegen kinderarbeid
Het programma waar de werkgroep Kennemerland voor heeft gekozen is de strijd tegen kinderarbeid in Azië. Sander Hanenberg ging in zijn presentatie in op een project dat hij zelf onlangs bezocht heeft in India. Voor een gemengd publiek van bestuur, winkelvrijwilligers en collectanten liet hij zien onder welke afschuwelijke omstandigheden kinderen in mijnen mica verzamelen. Gelukkig kon hij ook laten zien wat de situatie was geworden: Nadat Terre des Hommes samen met de plaatselijke organisatie had geregeld dat de ouders een beter inkomen ontvingen door een andere vorm van samenwerking, zodat de kinderen naar de school konden gaan die Terre des Hommes eveneens had geregeld.

Collectes
Behalve de winkel organiseert de werkgroep Kennemerland ook collectes. Deze week wordt de collecte gehouden in Heemskerk. Verder maakt de werkgroep nog even van de gelegenheid gebruik om te melden dat nieuwe vrijwilligers nog altijd meer dan welkom zijn, zowel collectanten als winkelpersoneel. Wie tijd en zin heeft om zich voor TdH in te zetten kan zich aanmelden bij: [email protected], www.facebook.com/tdhkennemerland of bellen met 06-14378905

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen