Parkeren in Beverwijk mogelijk gratis op koopavond en zaterdag

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Beverwijk wil dat parkeren in het centrum van de stad op koopavond en zaterdag gratis wordt.

(Bron: RTV NH)

Het voorstel is er één in een lijst van verschillende maatregelen om de ondernemers in de binnenstad te ontzien tijdens de sluiting van de Velsertunnel en de herinrichting van de Breestraat. Eerder is de invoer van blauwe zones al besproken en zijn de parkeertarieven onder de loep genomen.

Parkeerinkomsten nodig voor fietsenstalling
Het winkelend publiek ziet natuurlijk het liefst het betaald parkeren helemaal verdwijnen, maar dit is volgens de verschillende fracties in de raadscommissie niet haalbaar. De gemeente heeft de inkomsten namelijk nodig voor het beheer van onder meer de ondergrondse fietsenstalling Stationsplein.

Bel- of pasjessysteem
Een alternatief zou kunnen zijn om mensen te laten betalen via hun telefoon of een pasjessysteem. Via deze methoden betaalt de bezoeker achteraf per minuut. Omdat dit echter nog niet bij het grote publiek bekend is, pleit GroenLinks ervoor dat handhavers informatiefolders hierover verspreiden.

De gemeenteraad heeft tot de zomer de tijd om zich over het voorstel uit te spreken. Wordt de maatregel ingevoerd en hij bevalt, dan wordt hij mogelijk na januari definitief ingevoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen